Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 17 april 2007

TLN blij met toezegging Eurlings veiliger parkeerplaatsen

Transport en Logistiek Nederland is gelukkig met de toezegging van minister Eurlings om op korte termijn de parkeerplaatsen voor vrachtauto's meer te gaan beveiligen. Eurlings reageerde op vragen van de VVD'er Paul de Krom, die het probleem van transportcriminaliteit hoger op de politieke agenda heeft gezet. De Krom ziet de oplossingen in meer en veiliger parkeerplaatsen en een landelijk rechercheteam voor ladingdiefstallen. TLN pleit al langere tijd voor een steviger aanpak van de toenemende transportcriminaliteit.

Minister Eurlings heeft nu toegezegd dat voor de begrotingsbehandeling aan het einde van het jaar in samenwerking met de transportsector een top 20 van meest gevaarlijke parkeerplaatsen vast te stellen. Tevens heeft de minister een concreet plan van aanpak hoe deze te beveiligen toegezegd. TLN benadrukt dat het niet alleen om veiliger parkeerplaatsen gaat, maar ook om meer capaciteit. Alleen met meer en veiliger parkeerplaatsen kan de 300 mln euro jaarlijkse schade voor de transportsector door ladingdiefstallen afnemen.

Naast in de Tweede Kamer heeft ook het Europees parlement zich hard gemaakt voor een steviger aanpak van de ladingsdiefstallen. VVD europarlementariƫr Jeanine Hennis heeft vragen gesteld aan de Commissie om ook de internationale transportcriminaliteit beter aan te pakken. TLN heeft de laatste weken het probleem van de transportcriminaliteit aangekaart in de Tweede Kamer en het Europees Parlement.


---

Bel voor meer informatie met TLN, afdeling communicatie, Mark Dijk T 079 3636115 of M 06 11006694