Ingezonden persbericht


Persbericht

17 april 2007

SPSS for Banking - Credit Risk Model Validation ondersteund door SAP

~ SPSS en SAP bieden een uitgebreide oplossing voor Basel II ~

SPSS, wereldwijd leverancier van predictive analytics software, kondigt aan dat SPSS for Banking - Credit Risk Model Validation 1.0 vanaf heden een SAP-endorsed bedrijfsoplossing is. SAP-endorsed bedrijfsoplossingen zijn complementair aan de SAP-software en zijn ontwikkeld in overeenstemming met de richtlijnen van SAP. SAP-endorsed bedrijfsoplossingen worden ondersteund door het SAP NetWeaver platform en aangeboden door SAP-partners.

SPSS for Banking - Credit Risk Model Validation omvat het predictive analytics platform SPSS Clementine, dat onlangs de 'Powered by SAP NetWeaver' status heeft bereikt. SPSS Clementine vult SAP Bank Analyzer aan, een set van applicaties voor financieel en risicomanagement. De communicatie tussen SAP Bank Analyzer en SPSS Clementine wordt mogelijk gemaakt door de SAP NetWeaver Exchange Infrastructuur (SAP NetWeaver XI), een component van het SAP NetWeaver platform die de uitwisseling van berichten tussen systemen ondersteunt.

Het SPSS predictive analytics platform biedt verschillende geavanceerde modelleringsmogelijkheden en werkt met grote hoeveelheden data en verschillende variabelen. De productiviteit en de resultaten van het data mining proces worden verhoogd, terwijl de processen van financieringsrisico's sneller en effectiever verlopen. De resultaten van de analyses in de SPSS softwareoplossing zijn beschikbaar voor SAP-klanten dankzij de integratie met de SAP NetWeaver portal.

"We zijn erg blij dat onze SPSS for Banking - Credit Risk Model Validation oplossing wordt ondersteund door SAP", zegt Frank Passtoors, Country Manager bij SPSS Benelux bv. "Onze samenwerking met SAP maakt het makkelijk om SPSS' predictive analytics te integreren met de bestaande en op SAP gebaseerde oplossingen. Hiermee helpen we banken om door te groeien tot predictive enterprises."

De SPSS-oplossing maakt het voor banken die gebruik maken van SAP Bank Analyzer mogelijk om hun analytische modellen en financieringsrisico beter te beoordelen. Dit is vereist als onderdeel van de 'internal ratings-based' (IRB) benadering die deel uitmaakt van de Basel II regelgeving. De kwalificatie van financieringsrisico's stelt banken in staat om deze risico's beter te definiëren en hun minimaal vereiste kapitaal te omschrijven. SPSS for Banking - Credit Risk Model Validation helpt financiële organisaties voorspellingsmodellen te vergelijken met actuele credit scoring resultaten. Dit zorgt ervoor dat de modellen voldoen aan de Basel II regelgevingen.

Over SPSS
SPSS (NASDAQ : SPSS) is wereldwijd leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics. De predictive analytics-technologie van SPSS optimaliseert bedrijfsprocessen doordat klanten hiermee beter in staat zijn zich op de kernactiviteiten te richten en te presteren. Met de opname van predictive analytics in de bedrijfsprocessen worden organisaties 'voorspellende ondernemingen'. Zij zijn hiermee in staat om dagelijks weloverwogen beslissingen te nemen, waarmee bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd worden en meetbare concurrentievoordelen bereikt worden. Meer dan 250.000 bedrijven, academische instituten, zorgaanbieders, marktonderzoeksbedrijven en overheidsinstellingen vertrouwen op de technologie van SPSS. SPSS is opgericht in 1968 en het hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Illinois. Meer informatie: http://www.spss.nl.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor verdere algemene informatie kunt u contact opnemen met Bernadette van Beest van SPSS: Tel: +31 (0)183 651 777
E-mail: bbeest@spss.com http://www.spss.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com