KPN NV



PERSBERICHT

Limburgse festival heeft wereldprimeur

PINKPOP kaarten voor het eerst ook op mobiel

AMSTERDAM, 17 april 2007 -Pinkpop heeft een primeur. Als eerste festival ter wereld verkoopt het een deel van haar toegangskaarten als mobile ticket. Bezoekers met zo'n kaart krijgen hun ticket toegestuurd als sms, dat bij de ingang van het Festival terrein in Landgraaf kan worden omgeruild voor een origineel Pinkpop ticket. Pinkpop-directeur Jan Smeets is enthousiast: "Bij Pinkpop staan we altijd open voor innovatie. Deze vorm van ticketing zat er lang aan te komen, maar wij zijn trots dat we de eerste zijn die het doen.'' Pinkpop gaat voor mobile ticketing een samenwerking aan met Beep! , een partij waarin KPN en Imtech deelnemen. Zij verzorgt de uitvoering en realisatie. Om de primeur te vieren krijgen alle eigenaren van een mobiel Pinkpop-ticket een rondje van de zaak. Gratis 'af te rekenen' - uiteraard met hun mobiel. De tickets voor Pinkpop worden ondermeer verkocht via de website van Pinkpop, Beep! en Hi.

Mobile ticketing maakt het mogelijk om je mobiele telefoon als entreekaartje te gebruiken. Het procédé is eenvoudig; je meldt je aan via een website, betaalt online en je krijgt je kaartje als unieke barcode toegestuurd per sms en e-mail. Bij de ingang van het evenement wordt de barcode op het scherm van de telefoon gescand en kun je naar binnen.

Na een voorzichtige start wordt het mobile ticketing systeem steeds vaker gebruikt. Het is snel, eenvoudig, gemakkelijk en foolproof. De kans dat je je kaartje kwijtraakt of vergeet is een stuk kleiner; bijna iedereen heeft zijn of haar telefoon altijd wel bij zich. Naast Pinkpop maakt Nokia, Sneakerz, KPN en eerder voetbal club Sparta al gebruik van de dienst. Beep! is al drie jaar marktleider op het gebied van mobile ticketing.

Voor Beep! is de samenwerking met Pinkpop een belangrijke stap. Directeur Robbert Klein Twennaar: "Naast voetbal en het clubcircuit is de festival markt een volgende logische stap. Pinkpop is wat dat betreft natuurlijk top of the bill! We zijn er trots op dat we dit kunnen doen."

Pinkpop is de oudste openluchtfestival ter wereld en beleeft dit jaar haar 38e editie, dat traditioneel in het pinksterweekend wordt gehouden. Dit jaar treden onder andere de Smashing Pumpkins, Arctic Monkeys, Within Temptation en Iggy and the Stooges op. Een uitverkocht Pinkpop wordt bezocht door 60.000 bezoekers.


Noot voor de redactie,