Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw platform: Jongeren tegen aids

DEVENTER - Diverse christelijke jongerenorganisaties komen binnenkort met een nieuw platform: Jongeren tegen aids. Dit meldt X in Christ, het opinieblad voor christelijke jongeren in het aprilnummer.

Aanleiding voor het oprichten van het platform is een reis naar Kenia die een aantal kopstukken van de diverse christelijke jongerenorganisaties eind vorig jaar maakten. Onder leiding van Prisma, een vereniging van christelijke ontwikkelingsorganisaties, bezochten zij diverse aidsprojecten in het ontwikkelingsland. Het platform zal jongeren in Nederland van informatie voorzien over de aidsproblematiek. Op termijn staan ook speciale dagen op het programma, zo vertelt Darija Kupers, die namens Prisma aan de reis deelnam.

In een terugblik op de reis, vertellen de deelnemers X in Christ wat zij de afgelopen maanden gedaan hebben om de humanitaire ramp waarvan zij getuige waren onder de aandacht te brengen van hun achterban. Bestuursleden van de diverse christelijke jongerenpartijen schreven niet alleen artikelen in hun huisorganen, maar zijn ook van plan het land in te trekken voor informatie-avonden. Gert van Veldhuizen van SGP Jongeren vertelt het voornemen te hebben een tweedaags congres te organiseren over de aids-problematiek en een manifest op te stellen. "We willen meer aandacht voor dit probleem zodat het bij onze achterban tussen de oren gaat zitten." Rogier Havelaar van ChristenUnie-jongerenafdeling Perspectief, zegt veel te spreken met Joël Voordewind, woordvoerder ontwikkelingssamenwerking van de CU in de Tweede Kamer. "De ChristenUnie gaat zich bij andere partijen aansluiten om meer hulp te krijgen voor de aidsbestrijding."

Sjoerd Wielenga, eindredacteur van X in Christ is een groot voorstander van het platform. In een vier-delige srie schreef hij in X in Christ uitgebreid over zijn ervaringen in Kenia. "Ik hoop dat de lezers door de verhalen gaan beseffen dat de problematiek heel complex is. Het gaat namelijk niet alleen om een losse seksuele moraal."

X in Christ is een christelijk opinieblad voor jongeren en verschijnt tien keer per jaar.

Noot voor de redactie (