Politie Haaglanden

Persberichten van 17 april

Haaglanden, 17-04-2007

Echte vriendschap
Den Haag - Een 38-jarige Hagenaar kwam zich op 16 april om 13.45 uur vrijwillig melden bij de politie om zijn openstaande bekeuringen te betalen. Aangezien het boetebedrag was opgelopen tot 2.078 euro werd de man meteen aangehouden. Een echte vriend kwam de Hagenaar vervolgens uit de brand helpen: hij betaalde het volledige bedrag. De verdachte is vervolgens vrijgelaten.

Minderjarige joyrider en nog jongere passagiers Den Haag - Een 15-jarige jongen uit Den Haag maakte op maandag 16 april omstreeks 17.30 uur een ritje met de auto van zijn vader. Agenten troffen ook nog zijn nòg jongere broertje in de auto aan met op schoot nog een jongetje van een jaar of vier. De vader van de aangehouden bestuurder bleek niet te weten dat zijn zoon de auto had meegenomen.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - Na een melding over een sterke henneplucht troffen politieagenten op 16 april om 21.15 uur een hennepkwekerij aan in een woning in de Scheldestraat. In twee kamers stonden in totaal 320 hennepplanten. Alle planten en materialen zijn vernietigd.

Politie zoekt getuigen beroving
Den Haag Een 12-jarige jongen was maandag 16 april omstreeks 17.50 uur het slachtoffer van een straatroof. De jongen stond bij de bushalte van bus 25 op de Prinsegracht toen twee jongens van rond de 15 jaar hem aanspraken. De jongens vroegen om geld en zijn mobiele telefoon. De jongens zeiden er meteen bij dat als hij deze goederen niet zou afgeven ze hem in elkaar zouden slaan. Vervolgens doorzochten ze zijn zakken en namen zijn strippenkaart af. Tijdens deze diefstal stonden diverse mensen bij de bushalte te wachten. Het slachtoffer heeft om hulp geroepen, maar niemand nam de moeite de jongen bij te staan. De politie roept nu getuigen van deze beroving op zich te melden. Een ieder die informatie heeft over deze straatroof wordt verzocht te bellen met Politie Haaglanden via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Kind te water
Den Haag - Een 5-jarig Haags jongetje raakte op maandag 16 april even na 19.00 uur te water bij de Goudriaankade. Dankzij het kordate optreden van een getuige werden de politie en brandweer gealarmeerd. Duikers van de brandweer vonden het slachtoffer op de bodem en haalden het kind uit het water. Ze startten direct de reanimatie en het jongetje werd in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis; zijn toestand is nog steeds zorgelijk.

Verdachte met honger
Den Haaag - Een 55-jarige Haagse werd op maandag 16 april rond 11.15 uur in de kraag gevat nadat zij vijf pakken biefstuk had gestolen. De verdachte is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Oproep getuigen straatroof
Den Haag - Bij een straatroof op zondag 15 april rond 18.00 uur raakte een 18-jarige Haagse haar telefoon kwijt. Ze was in het Zuiderpark toen twee jongens op haar af kwamen lopen. Eén van de jongens pakte haar van achteren vast en de jongens sloegen haar in het gezicht. Vervolgens pakte een van de jongens haar mobiele telefoon en renden ze weg in de richting van de Marie Heijnenweg. De politie wil graag in contact komen met mensen die kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak. Getuigen of andere mensen die informatie hebben, kunnen contact opnemen via 0900-8844. Anoniem kan ook, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Hennepkwekerij ontruimd
Den Haag - Na een melding over een brommend geluid, ging de politie op maandag 16 april rond 21.40 uur een kijkje nemen bij een pand aan de Velpsestraat. Nadat agenten een man zagen wegrennen, besloten ze om de woning binnen te gaan. Daar troffen ze een hennepkwekerij met 317 planten aan. De planten en het overige materiaal is in beslag genomen. De politie stelt nader onderzoek in naar de huurder van de woning.

Brommer tegen auto
Leidschendam Een 16-jarige bromfietser uit Zoeterwoude kwam 16 maart om 12.00 uur in botsing met een auto op de Doctor van Noortstraat. De bromfietser kwam uit een uitrit en verleende geen voorrang aan de auto van een 33-jarige Leidschendamse. Niemand raakte gewond.

Familie belaagt controleurs
Rijswijk - Een controle in de tram aan de Delftweg liep maandag 16 april rond 22.45 uur behoorlijk uit de hand. Controleurs gaven een 14-jarig meisje uit Delft een bekeuring voor het reizen zonder geldig plaatsbewijs, waarop zij nogal agressief reageerde. Ze begon eerst tegen een medepassagier tekeer te gaan en vervolgens belde ze mensen op. Nadat zij tegen een tramdeur schopte, moest zij de tram verlaten. De controleurs stapte ook uit om naar de volgende halte te lopen. Plotseling werden zij belaagd door de 14-jarige en drie familieleden die zij vermoedelijk had opgebeld in de tram. Het liep uit op een handgemeen tussen de controleurs en de familieleden. Twee controleurs raakte gewond. De politie hield vier verdachten in de leeftijd van 14 t/m 46 jaar uit Delft en Den Haag aan.

Mannen stelen speedboot
Monster - Twee mannen van 26 en 27 jaar uit Wassenaar en Den Haag stalen maandag 16 april rond 16.15 uur een speedboot op een aanhanger uit een schuur van een woning aan de Westerduinlaan. De 21-jarige eigenaar zag de mannen in een auto met daarachter de aanhanger wegrijden en zette de achtervolging in. Doordat hij de locaties aan de meldkamer van de politie doorgaf, konden agenten de verdachten op de Segbroeklaan aan de kant zetten. De politie sloot de verdachten in.

Fietser valt door aanrijding skeeler
Wateringen - Een nog onbekende man op skeelers reed zondag 15 april tussen 10.45 en 11.00 uur op de Dorpskade tegen het voorwiel van de fiets van een 18-jarige vrouw uit Delft. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val en verwondde haar gezicht en schouder. Ze verloor een tand en had een dikke bult onder haar oogkas. De skeeler maakte zich niet bekend en reed snel weg. Het betrof een blanke jongen rond de 30 jaar, lang bruin haar, hij droeg een wielrennershelm en een fietsbroekje. De politie vraagt de skeeler zich alsnog te melden. Kent u de skeeler of heeft u ander informatie die kan leiden tot zijn identiteit? Bel dan met Politiebureau Westland, via: 0900 - 8844.

Vorkheftruck botst tegen voetganger
Delft Een vorkheftruck botste bij het achteruitrijden op 16 april rond 16.30 uur tegen een voetganger. Het slachtoffer, een 36-jarige vrouw uit Den Haag liep bellend over een bedrijfsterrein aan de Buitenwatersloot toen de vorkheftruck haar aanreed. De ambulance vervoerde de Haagse met een hoofdwond naar het ziekenhuis.

Fietser in winkelcentrum bekeurd
Zoetermeer - Tijdens een fietssurveillance op 16 april rond 10.15 uur, zagen agenten een 61-jarige Zoetermeerder door het winkelcentrum Buytenwegh fietsen. Toen zij de man een bekeuring wilden geven, wou hij wegfietsen. Nadat hij hoorde dat de agenten hem dan mee zouden nemen naar het politiebureau, nam hij toch liever de bekeuring in ontvangst. De politie controleert sterk op het fietsen door dit winkelcentrum. Dit om overlast voor het winkelend publiek terug te dringen. Begin maart hebben agenten alleen gewaarschuwd, maar vanaf 24 maart schrijven zij gelijk een bekeuring. Tot nu toe schreven zij al meer dan 30 bekeuringen uit voor het fietsen door dit winkelcentrum.

Fietser rijdt weg na aanrijding
Zoetermeer - Onder de brug aan de Vlamingstraat vond maandag 16 april rond 13.15 uur een aanrijding plaats tussen een 17-jarige scooterrijder en een onbekende fietser. Hierbij liep de scooter behoorlijk wat krasschade op. Doordat de fietser tegen de scooter aanreed, viel hij. Maar hij klom gewoon weer op zijn fiets en reed weg. De 17-jarige liet hij met zijn beschadigde scooter achter. De fietser had een getint uiterlijk en was een wat oudere man met een grijze baard en grijze broek. De politie trof de fietser niet meer aan en vraagt hem zich alsnog te melden bij Politiebureau Zoetermeer via: 0900 - 8844.

640 automobilisten te snel
Zoetermeer - De politie hield maandag 16 april tussen 17.30 en 23.00 uur een snelheidscontrole met de radarauto op de Oostweg. In totaal passeerden 2.134 voertuigen de radarauto, waarvan 640 automobilisten de maximumsnelheid van 70 overtraden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 140 km/u.