Siemens

Persbericht

0704.222

Den Haag, dinsdag 17 april 2007

Toekomst van Siemens Open verzekerd

De organisatie van de Siemens Open is bijzonder verheugd te kunnen meedelen dat de toekomst van het ATP-Challengertoernooi voor de komende drie jaar verzekerd is. Siemens Nederland blijft als titelsponsor verbonden aan het tennisevenement op de Mets Tennisbanen in Scheveningen.
Met het tekenen van de nieuwe 3-jarige overeenkomst maakt Siemens Nederland het mogelijk het prijzengeld van de Siemens Open 2007 te verhogen naar $ 100.000 + Hospitality. Dat betekent een vermeerdering van $ 25.000 ten opzichte van vorig jaar en zelfs een verdubbeling t.o.v. de edities daarvoor. De Siemens Open zal met de verhoging van het prijzengeld tot één van de grootste Challengers ter wereld behoren.

Marcella Mesker (toernooidirecteur Siemens Open) en Martin van Pernis (voorzitter raad van bestuur Siemens Nederland) ondertekenen het sponsorcontract voor de komende drie jaar. Op de achtergrond mede-directeur van het toernooi Ivo Pols en Jean-Claude Kieffer, financieel directeur van Siemens Nederland.

Siemens is als hoofdsponsor al veertien jaar betrokken bij de ATP-Challenger op de Mets Tennisbanen. De laatste zeven jaar was het bedrijf titelsponsor. De onderneming sponsort het evenement om haar langjarige verbondenheid (sinds 1879) met Den Haag te benadrukken. Siemens Open maakt deel uit van het sponsorprogramma sport en cultuur en biedt Siemens Nederland de mogelijkheid voor relatiemarketing.

De organisatie van de Siemens Open, Marcella Mesker & Ivo Pols, kijkt met vertrouwen naar de toekomst van het toernooi. "Wij zijn bijzonder gelukkig met een trouwe partner als Siemens Nederland. Dat een bedrijf als Siemens een verbintenis met ons aangaat, wil wat zeggen over de kwaliteit die wij als evenement leveren. Daar mogen we trots op zijn. Behalve Siemens Nederland en de Gemeente Den Haag zijn nog een veertigtal bedrijven als sponsor aan de Siemens Open verbonden.

Het afgelopen jaar viel de Siemens Open meerdere keren in de prijzen. In oktober werd de ATP 2006 Challenger Award aan de Siemens Open toegekend op grond van de uitstekende organisatie, faciliteiten en promotie van het evenement. In december ontving het Challengertoernooi van Scheveningen ook de Promotieprijs van de stad Den Haag.

Het evenement heeft in de loop van de jaren bewezen een kweekvijver te zijn voor jong talent. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Marcelo Rios, Marat Safin, maar ook Nederlanders als Raemon Sluiter en Martin Verkerk. De afgelopen jaren waren jonge talenten als Richard Gasquet en Gaël Monfils bij de Siemens Open te bewonderen.

Dit jaar wordt de Siemens Open voor de vijftiende keer georganiseerd. De organisatie verwacht in het jubileumjaar veel van de nieuwe generatie jonge Nederlanders die door Hagenaar Robin Haase zal worden aangevoerd. De eerste Wild Card wordt gegeven aan Wereldkampioen bij de junioren Thiemo de Bakker uit s-Gravenzande. Verder rekent de organisatie op een aantrekkelijk internationaal deelnemersveld met spelers tussen de 60 en 150 op de ATP-wereldranglijst. De deelnemerslijst wordt op donderdag 21 juni bekend gemaakt.

Nadere inlichtingen:

ITS bv
Marcella Mesker & Ivo Pols
tel: 070 - 355 9849
gsm: 06 - 22 930354
www.siemensopen.nl

Siemens Nederland
Ernst Moeksis
tel: 070 333 2340
www.siemens.nl