Arriva


17 april 2007.

Tijden in busdienstregeling Dordrecht en omstreken aangepast

Nauwkeurige metingen in de bussen hebben geleid tot een aantal wijzigingen in de busdienstregeling. De veranderingen zijn deels op 8 april doorgevoerd, de overige volgen op 15 april. In de meeste gevallen gaat het om extra tijd die in de ritten is gevoegd zodat de vertrek- en aankomsttijden beter kunnen worden gehaald. Voor enkele lijnen is de route aangepast. Daar het veel kleine wijzigingen betreft, wordt reizigers geadviseerd de busdienstregeling te raadplegen. De wijzigingen die op 8 april zijn doorgevoerd, leiden direct tot een positief resultaat.

Wijzigingen per 8 april
Naast de extra ingevoegde rijtijd, hebben verschuivingen plaatsgevonden om het vervoer beter af te stemmen. Zo is nu definitief de wisseling van lijn 2 en 5 in de busdienstregeling opgenomen.

Destijds heeft lijn 2 de route via de Crayesteynstraat overgenomen en lijn 5 reed sindsdien via de Reeweg. Deze wisselingen bleken voor reizigers een verbetering en zijn nu dus de vaste routes geworden.

Bij lijn 3 zijn de twee extra ochtendritten, bestemd voor scholieren van de scholengemeenschap en de Landbouwschool, samengevoegd tot één extra rit van het Centraal Station via de Baden Powellaan naar de Groene Zoom.

Lijn 4 krijgt de tweezijdige bediening terug op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Hiermee is het voor de bewoners en gebruikers van de Merwelanden weer gemakkelijker geworden om heen en weer te reizen tussen de aanleunwoningen en het bejaardencentrum. Daarnaast is een halte op de Baanhoekweg toegevoegd voor de medewerkers van de bedrijven in de Merwedepolder.

Lijn 7 rijdt weer via de Planetenlaan. In verband met een stremming rijdt deze tot en met september echter alleen van Zuid naar Noord. Tot die tijd zijn reizigers in de omgekeerde richting nog aangewezen op de huidige halte. De aansluiting van de lijn op de trein naar Geldermalsen is verbeterd door andere vertrektijd.

Wijzigingen per 15 april
Lijnen 13, 16 en 19 krijgen extra rijtijd wat inhoudt dat de bus in de busdienstregeling langer de tijd heeft om van begin- naar eindpunt te komen. Dit heeft bij een aantal haltes consequenties voor de busdienstregeling.

De Qliner 388 krijgt twee extra haltes in Dordrecht: aan de Blaauwweg en bij het winkelcentrum Sterrenburg. Om de Albasserwaard beter te ontsluiten, rijdt de Qliner tot medio 2008 via de Kweldamweg zodat tijdelijk de haltes Bleskensgraaf en Vuilendam kunnen worden bediend. Dan zijn twee haltes langs de provinciale weg gerealiseerd zodat daar gestopt kan worden.

Sinds 10 april rijdt Qliner 387 niet meer via de Banneweg, maar via de rustiger Wolpherensedijk.

Opmerkingen van chauffeurs en klachten van reizigers vormden aanleiding het onderzoek te starten. Door middel van GPS apparatuur in de bussen kon precies gemeten worden waar de knelpunten in de busdienstregeling zaten.

Via www.9292ov.nl of 0900-9292 worden alle soorten reisinformatie verstrekt.