Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten 2007

GS-besluiten 17 april 2007

17 Apr 2007


1. Procedure herbenoeming voorzitter/leden Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) van RTV Drenthe
GS hebben in een brief aan de directie en het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) van RTV Drenthe aangegeven dat zij in het vervolg ook herbenoemingen van kandidaten voor het PBO via GS willen laten plaatsvinden. De directie van RTV Drenthe doet daar dan een bindende voordracht voor. Deze bevoegdheden zijn in de Mediawet en de Drentse omroepnota vastgelegd. GS reageren hiermee op een brief van RTV Drenthe waarin zij aangeven dat de voorzitter van het PBO is herbenoemd voor een periode van twee jaar. GS gaan nu wel akkoord met deze herbenoeming.


2. Nieuwe uitvoeringsstructuur landinrichting Zuidwolde Gedeputeerde staten van Drenthe hebben ingestemd met een andere uitvoeringsorganisatie van de landinrichting in Zuidwolde. De landinrichtingsprojecten Zuidwolde Zuid en Zuidwolde Noord / Beneden Egge worden gezamenlijk ondergebracht in de nieuw te benoemen bestuurscommissie Zuidwolde. Betrokken partijen denken zo de landinrichtingsprojecten op een efficiëntere manier te kunnen realiseren. De nieuwe werkwijze wordt over een jaar geëvalueerd. (Zie persbericht.)


3. Jaarverslag Handhaving 2006
GS hebben kennisgenomen van het Jaarverslag Handhaving 2006. GS zijn verplicht jaarlijks verslag uit te brengen aan provinciale staten over de uitoefening van haar handhavingstaken.


4. Programma Samen Sterker
Gedeputeerde staten hebben kennis genomen van de 2e voortgangsrapportage van het organisatie ontwikkelingsprogramma Samen Sterker


5. Vaststelling subsidieplafonds Investeringsbudget Landelijk Gebied Gedeputeerde staten hebben de subsidieplafonds vastgesteld die voor dit jaar gelden voor subsidies in het kader van het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). Er kunnen nu subsidies worden verleend voor activiteiten, die genoemd worden in deel 3 van het provinciaal Meerjarenprogramma Landelijke Gebied (pMJP). Dat zijn onder meer subsidies voor landbouw, natuur, landschap, recreatie en sociaal-economische vitalisering.


6. Werkgroep robuuste verbinding Sallandse Heuvelrug Drents Plateau GS vragen de gebiedscommissie zuidwest-Drenthe advies over de realisering van een tracé voor de robuuste verbinding Sallandse Heuvelrug Drents Plateau. Een door de commissie in te stellen werkgroep voert de opdracht uit.


7. Reglement gebiedscommissies
Gedeputeerde staten hebben ingestemd met het reglement voor de gebiedscommissies. De commissies adviseren over onder meer de ontwikkeling van projecten in de vijf gebieden, waarin Drenthe in het provinciaal Meerjarenprogramma (pMJP) is verdeeld.


8. Leren voor Duurzame Ontwikkeling
Gedeputeerde staten stellen ruim 100.000 euro beschikbaar voor zes projecten in het kader van het uitvoeringsprogramma Leren voor Duurzame Ontwikkeling (LvDO). Hierin werken de drie noordelijke provincies samen, die ieder een deel bijdragen aan de te verlenen subsidies. Het betreft uiteenlopende projecten, waarbij het begrip duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Zo is er een project voor middelbare scholieren, waarbij het gaat om de waarde van ruimte, landschap en natuur en probeert een groep maatschappelijke organisaties kinderen van 2 tot 8 jaar te betrekken bij het thema duurzaamheid.


9. Posterpresentatie provincie Drenthe "European Geothermal Congress 2007" te Munchen
De provincie Drenthe gaat op het "European Geothermal Congress 2007" te Munchen een posterpresentatie geven van haar activiteiten op het gebied van geothermale energie in Drenthe en Noord-Nederland.

Eerder genomen besluiten

Drenthe krijgt Cultuurhistorische Waardenkaart
GS zetten 334.000 euro in voor het maken van een Cultuurhistorische Waardenkaart (CHW). Het eindproduct is in de loop van 2008 klaar en bestaat uit een keuze voor in te zetten beleid op het gebied van ruimte en cultuurhistorie. Dit is gebaseerd op een cultuurhistorische beschrijving van Drenthe in 12 deelgebieden in kaart en tekst. De cultuurhistorische Waardenkaart zal worden gebruikt om cultuurhistorie goed in te brengen in het afwegingsproces bij ruimtelijke planvorming. De CHW wordt één van de bouwstenen van een nieuw provinciaal omgevingsplan en is daarnaast een praktische bron van cultuurhistorische informatie voor gemeenten, plannenmakers en de provincie Drenthe zelf.
Content Management Powered by CuteNews

Mededeling;
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.