Gemeente Capelle a/d IJssel

Onkruidbestrijding op straat en stoep

Als er veel gras en onkruid tussen stenen groeit, worden straten en stoepen minder goed begaanbaar en bij regen glad. Daarom gaan de teams Onderhoud Buitenruimte Capelle (OBC) vanaf 14 mei 2007 aan de slag met het bestrijden van onkruid op wegen, voet- en fietspaden.

Afhankelijk van de situatie, wordt onkruid machinaal verwijderd of met een bestrijdingsmiddel bespoten. De OBC-teams nemen in één keer alle wijken onder handen. Dit duurt ruim drie weken. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bij het bestrijden van onkruid gaat de gemeente zo milieuvriendelijk mogelijk te werk. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Is het toch nodig om met bestrijdingsmiddelen te spuiten, dan gebeurt dit met een wagen die met infrarood stralen kan zien waar het onkruid zich bevindt. Alleen op die plekken wordt bestrijdingsmiddel gespoten. Met deze methode is een besparing van 75% van de hoeveelheid bestrijdingsmiddel mogelijk.

Als u de stoep zelf wilt vrijhouden van onkruid

Als u niet wilt dat de gemeente in uw woonomgeving bestrijdingsmiddelen gebruikt, neemt u dan contact op met het Informatiecentrum, telefoonnummer 2848484. De stoep voor uw woning wordt dan niet bespoten. De gemeente gaat er wel vanuit dat u dan zelf deze bestrating vrijhoudt van ongewenste begroeiing.