Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 18 april 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Heer Halewijnburg 18, dakkapellen plaatsen.

Aleoeten 13, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 11 april 2007:

Rijndal 73, plaatsen dakkapellen.

Wachterburg/Kapellekensbaan, voetbrug vernieuwen.

Donizettistraat 5, achtergevel wijzigen.

Walvisbaai 7, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde.

Diezedal 1, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Kapvergunningen

aangevraagd

Door de gemeente aangevraagd:

Opslagterrein Narcisstraat

27 bomen en 1500m2 bosplantsoen wegens de bouw van een nieuwbouwwijk. Herplant met 9 Fraxinus americana microparca, 15 Fraxinus ornus Obelisk, 2 Betula pendula laciniata, 2 Betula pendula Zwitsers Glorie,
1 Magnolia Galaxy, en 1 Magnolia Spectrum( in het jaar 2010/2011).

Achterzijde Max Havelaarburg 61


2 salix pentandra (laurierwilg) wegens overlast. Herplant met 2 stuks moerascypres.

Door overige aangevraagd

Terrein CTC


3 driestammige populieren en 2 platanen (westzijde), en 1 plataan aan de oostzijde wegens omgevingsgevaar. Geen herplant.

s-Gravenpark 7


2 pinus nigra nigra (oostenrijkse den), 1 Tilia platyphyllos (linde) en 1 Pyrus communis (perenboom). De bomen zijn dood. Geen herplant.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen zes weken ter inzage. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Voor overige vragen omtrent kapaanvragen of vergunningen kunt u terecht bij mw. H. Jansen-Oranje, telefoonnummer 2848637

U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting

Op maandag 21 mei 2007 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen

mw. H. Jansen-Oranje, telefoonnummer 2848637.

Evenementenvergunning
aangevraagd

Van Bruggen Advies Groep voor het houden van een haringhapparty op 16 juni 2007 van 13.00 uur tot 18.00 uur op het parkeerterrein achter het kantoor aan de Kanaalweg 3.

Ontheffing winkeltijden

Het college maakt bekend dat het heeft besloten om, met toepassing van artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 5 van de Verordening winkeltijden, de onderstaande zondag in 2007 waarop de in artikel 2 van de Winkeltijdenwet vervatte verboden niet gelden voor bedrijven gelegen in de wijk Oostgaarde op:

Zondag 23 december 2007 van 12.00 tot 18.00 uur.

Tegen dit besluit kan een belanghebbende op grond van artikel 10 van de Winkeltijdenwet beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ in Den Haag. Het gemotiveerde beroepschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na deze bekendmaking.

Standplaatsvergunning

Het college heeft vergunning verleend voor een standplaats op de parkeerplaats bij de ingang van Karwei aan de Lylantsebaan ten behoeve van de verkoop van belegde broodjes voor het jaar 2007.

Vrijstelling bestemmingsplan CAPELLE-WEST 1997 verleend

Ten behoeve van vestiging garagebedrijf Evertsenstraat nrs. 55/57

Met gebruikmaking van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is op 10 april 2007 door het college vrijstelling van het bestemmingsplan Capelle-West 1997 verleend. Hierdoor kan Globe Bearings in een gedeelte van het pand op de hoek Aert van Nesstraat en Evertsenstraat een garagebedrijf met een beperkte verkoop van autos vestigen. Op woensdag 11 april 2007 is het vrijstellingsbesluit naar Globe Bearings verzonden.

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen dit besluit binnen een termijn van 6 weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan, een gemotiveerd bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders indienen. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Aan de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Rotterdam, sector bestuursrechtspraak, Postbus 50951, 300 BM Rotterdam kan worden verzocht (tegen betaling van griffierechten) een voorlopige voorzie­ ning uit te spreken, ingeval een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders is ingediend.

Verkeersbesluit fascinatio

Het college maakt bekend, dat het op 3 april 2007, heeft besloten de Solislaan, Desihof, Tjalihof, Optimashof, Pensiorishof, Putsi Balonishof, en de Difoehoef aan te wijzen als erf door middel van het plaatsen van borden G5 en G6, van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, bij de voor het openbaar verkeer toegankelijke in- en uitgangen.

Het college heeft tot het aanwijzen van de genoemde straten als erf besloten op basis van een principebesluit dat op 21 december 2004 is genomen over het aanwijzen van de Solislaan als erf. Dit principebesluit is genomen aan de hand van een onderzoek dat is uitgevoerd door Verkeer en Vorm en adviesbureau SOAB. Zij hebben onderzoek gedaan naar de functie, het gebruik en de juridische status van de Solislaan. Daarnaast heeft ook de Adviescommissie Verkeer en Vervoer het advies gegeven de Solislaan aan te wijzen als erf. In het principebesluit heeft het college ook besloten de overige woonstraten, welke voornamelijk een verblijfsfunctie hebben, binnen de wijk Fascinatio aan te wijzen als erf.

De belangrijkste redenen om deze woonstraten aan te duiden als erf zijn het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het waarborgen van de vrijheid van het verkeer. De Solislaan is het ontmoetingspad binnen Fascinatio en zal voornamelijk een verblijfsfunctie hebben en openstaan voor langzaam verkeer als voetgangers en spelende kinderen. Er zal geen doorgaand verkeer gebruik maken van de Solislaan.

Verkeersregels voor een erf

In een erf geldt de maximale snelheid van 15 km per uur, zodat dit een ideaal gebied is voor bijvoorbeeld kinderen om te spelen. Binnen een erf zijn de kruisingen gelijkwaardig, tenzij ze zijn vormgegeven als een uitrit. Dit houdt in dat gebruikers voorrang moeten verlenen aan verkeer dat van rechts komt op gelijkwaardige kruisingen en voorrang moeten verlenen aan al het verkeer wanneer ze een uitrit uitrijden. Daarnaast mag alleen geparkeerd worden in de vakken die zijn voorzien van een P-tegel. Dit betekent dat op de Solislaan alleen op eigen terrein geparkeerd mag worden, en niet op de openbare weg. Hier zijn immers geen vakken aangebracht met een P-tegel. Bewoners van de Solislaan kunnen hun voertuig in de overige straten parkeren.

Inzage

Het besluit van 3 april 2007 en de daarbij behorende tekening liggen gedurende werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen dit verkeersbesluit bij het college van burgemeester en wethouders een bezwaarschrift in te dienen.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten:
a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Het gemotiveerde bezwaarschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het verkeersbesluit is bekendgemaakt.

Ingeval van onverwijlde spoed kan een belanghebbende eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam.

De bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel