Gemeente Capelle a/d IJssel

KENNISGEVING WET MILIEUBEHEER. BESCHIKKING

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend.

Op 5 maart 2001 hebben wij een melding inclusief rapportage van een akoestisch onderzoek ontvangen ex artikel 6 van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer, van Koninklijke TNT Post B.V. (verder te noemen: TNT Post).

Op 16 december 2005 is een aangepast akoestisch onderzoek ontvangen, ter vervanging van de eerder uitgebrachte rapportage. TNT Post verzoekt om een verruiming van de geluidvoorschriften middels te stellen nadere eisen, voor zover het de maximale geluidniveaus betreft.

De inrichting is gelegen aan de Duikerlaan 400 te Capelle aan den IJssel.

Besloten wordt de nadere eisen waarom wordt verzocht te stellen. De voorbereiding van het besluit heeft plaatsgevonden overeenkomstig het bepaalde in de afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Ten aanzien van de ingediende zienswijzen wordt opgemerkt dat ten opzichte van de ontwerpbeschikking een van de aan de nadere eisen verbonden voorschriften dient te worden aangepast. Het betreft voorschrift A.1.1.4. Tevens is een voorschrift toegevoegd (A.1.1.10). De overige voorschriften worden ongewijzigd vastgesteld. De tekst van de considerans is ten opzichte van het ontwerpbesluit op enkele plaatsen aangepast, ten behoeve van de leesbaarheid.

Inzage

U kunt de beschikking, de aanvraag en de overige van belang zijnde stukken van 19 april 2007 tot en met 30 mei 2007 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:


- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);


- in het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 te Schiedam.

Indien daarom telefonisch wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR, telefoonnummer 2468621 en de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoonnummer 2848662.

Beroep

Binnen zes weken na de begindatum van ter inzage legging van de beschikking kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:


- belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;


- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;


- degenen die zienswijzen hebben tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;


- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wij wijzen erop dat zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten verschuldigd zijn.

De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Inlichtingen

Voor informatie over de beschikking kunt u zich wenden tot de heer B. de Reuver van de DCMR, telefoonnummer 2468340.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoonnummer 2468621.