Dienstenbond CNV

Nieuws

Regulier Overleg Friesland Bank

17 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: g.seffinga

Op 10 mei aanstaande is er regulier overleg tussen De Friesland Bank en CNV Dienstenbond. Een goed moment om het net op te halen. Niet alleen omtrent de ambities en de financiële cijfers maar vooral ook omtrent de sociale en personele gevolgen van de diverse organisatieveranderingen.

Goed voorbereiden
Zoals u van ons gewend bent willen wij ons goed voorbereiden op dit gesprek. Vandaar ook deze info waarin we u vragen om ons te informeren omtrent uw ervaringen.
Afspraken vallen en staan bij een goede uitvoering en dus is het voor beide partijen belangrijk om te blijven monitoren of de afspraken overeenkomstig de bedoeling van beide partijen worden uitgevoerd. Niet alleen u maar ook uw werkgever is daarbij gebaat. Er wordt door beide partijen namelijk veel tijd en energie gestoken in de begeleiding van medewerkers tijdens de organisatiewijzigingen.

Uiteraard hebben we een aantal zaken op individueel niveau en in goed overleg met uw werkgever kunnen oplossen. Dat geeft ons veel vertrouwen temeer we tot nu toe weinig op- of aanmerkingen krijgen van leden over de gevolgen van de uitvoering van de in gang gezette organisatiewijzigingen.

Visie op de toekomst
De veranderingen in de bancaire wereld volgen elkaar in hoog tempo op. Dat betekent voor u als medewerker dat we als CNV Dienstenbond uw werkgever kritisch maar vanuit een positieve grondhouding moeten blijven volgen. U kunt ons daarbij steunen door ons te blijven informeren. Alleen hierdoor kunnen we snel reageren. Door pro-actief zaken aan te kaarten kunnen we voorkomen dat we achteraf voor gedwongen feiten komen te staan. Daarvoor gebruiken we ook het regulier overleg. Uw inbreng is dus essentieel.

Maatwerk
Uiteraard behartigen wij, bijvoorbeeld via de Algemene Banken CAO en onze lobby in Den Haag, de gezamenlijke belangen van onze leden. Dat zullen we ook blijven doen met de gedrevenheid die u van ons kent. Echter, omdat elk lid toch van elkaar verschilt streven we ook naar individueel maatwerk. We proberen dat zelfs in sociale plannen door te voeren. Zo hebben we specifiek in het Sociaal Plan Friesland Bank (artikel 6) laten opnemen dat iemand die boventallig wordt verklaard 4000,- extra bovenop de ontslagvergoeding kan ontvangen. De achterliggende gedachte daarvan is dat medewerkers dan zelf een outplacementtraject buiten de Friesland Bank kunnen inkopen. Een van onze leden heeft hiervan gebruik gemaakt en heeft veel voordeel gehad van de intensieve en maatwerk begeleiding door ons Adviesbureau Kans (www.adviesbureaukans.nl). Ons lid is nu werkzaam bij een andere bank. Wellicht ook voor u een idee om te onthouden.

Tot slot
Zoals al gezegd om niet achter de feiten aan te lopen, als medewerker is het belangrijk dat u ons blijft informeren. Neem dan ook gerust contact op met uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken via 0512-583 440 of per e-mail g.seffinga@remove-this.cnvdibo.nl