Dienstenbond CNV

Nieuws

Onderhandelingen CAO Verzekerings-bedrijf binnenkort van start

17 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo

Door: n.poelgeest

De leden zijn akkoord gegaan met de inzet van CNV Dienstenbond voor een nieuwe CAO voor het Verzekeringsbedrijf (binnen- en buitendienst). De voorstellenbrieven van vakorganisaties en de werkgevers-vertegenwoordiging zijn inmiddels uitgewisseld. De onderhandelingen kunnen dus van start gaan. Het eerste overleg zal aanstaande dinsdag, 17 april, plaatsvinden.

Voorstellenbrief
Om het geheugen nog even op te frissen, de belangrijkste punten hierin zijn:

* Loonsverhoging van 3% per jaar

* Structurele werkgeversbijdrage in ziektekosten
* Pensioen, maximum werknemersbijdrage pensioenpremie verlagen
* Werk maken van inzetbaarheid van medewerkers
* Vrijkomende ruimte kosten kinderopvang inzetten
* Een bijdrage aan de collegas in het buitenland waar het minder is gesteld met de arbeidsomstandigheden en gelijkheid in overleg

Voorstellen werkgevers
Uiteraard hebben ook de werkgevers wijzigingsvoorstellen ingediend voor de nieuwe cao. Wij zetten ze graag even voor u op een rij:
* Een looptijd van 2 jaar om rust en duidelijkheid te bieden
* Een marktconforme afspraak over loon

* Voortzetting van de werkgroepen Arbo en samenhangend inzetbaarheidsbeleid

* Pensioen: werkgevers zien momenteel geen aanleiding om de indexatiebepalingen ter discussie te stellen. Wel willen zij kijken naar een vereenvoudiging van de ingroeiregeling voor de eigen bijdrage pensioenen.

* Korte studie over de pensioenontwikkelingen op de langere termijn
* cao-teksten screenen op Wet Gelijke Behandeling op grond van leeftijd bij arbeid en in studiegroep voorstellen formuleren om mogelijke strijdigheden op te lossen.

* Bepaling over kinderopvang schrappen omdat de werkgeversbijdrage kinderopvang nu wettelijk is geregeld.

Snel informatie?
Wij houden u natuurlijk via onze infos op de hoogte van het verloop van de onderhandelingen. Wilt u nog sneller geïnformeerd worden over de ontwikkelingen in het cao-overleg? Wij kunnen u via de e-mail op de hoogte houden. U heeft dan ook de mogelijkheid om direct te kunnen reageren op wat er gebeurt. Uw inbreng kan de bestuurder dan meenemen in het overleg. Dit kan uitermate belangrijk zijn voor het verloop van de onderhandelingen. Zorg dus dat u gebruik maakt van de kans om uw eigen arbeidsvoorwaarden te bepalen.

Uw mailadres kunt u doorgeven via hilversum@remove-this.cnvdibo.nl Voor vragen of een reactie op deze info kunt u terecht bij uw bestuurder, Neoletta Poelgeest. Te bereiken op 035-6460580 of n.poelgeest@remove-this.cnvdibo.nl

* Bijlage (pdf)