Dienstenbond CNV

Nieuws

Onderhandelingen nieuwe CAO SNS Reaal van start

17 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo

Door: n.poelgeest

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor de medewerkers van SNS Reaal zijn afgelopen dinsdag, 10 april, van start gegaan. CNV Dienstenbond heeft haar voorstellen toegelicht. Ook uw werkgever heeft laten weten op welke punten zij de CAO wil aanpassen.

Voorstellen CNV Dienstenbond
De voorstellen van CNV Dienstenbond zijn tot stand gekomen nadat eerst een enquête onder de leden is gehouden. U kon hier aangeven wat u precies belangrijk vindt als we praten over onderwerpen als werkzekerheid, zorg en arbeid en plezier in werk. Wij hebben een flink aantal ingevulde formulieren teruggekregen. De meeste van u hebben prioriteit gegeven aan de volgende punten:

* Erkennen verworven competenties

* Goede afspraken over werktijden

* Een aantrekkelijke levensloopregeling
Op basis hiervan is onze inzet bepaald. De definitieve voorstellenbrief vindt u als bijlage onderaan deze info.

Voorstellen SNS Reaal
Uiteraard heeft uw werkgever ook wijzigingsvoorstellen gedaan voor de nieuwe CAO. Wij hebben daar tijdens het overleg van dinsdag 10 april ook al een eerste reactie op kunnen geven. Wat uw werkgever wil:
* Looptijd van 2 jaar

* Loonbod, nog niet aangegeven

* Een studie naar het beloningsbeleid

* Verder met de studie over levensfasegericht personeelsbeleid en inzetbaarheid medewerkers

* Aanbieden van stageplaatsen aan minder kansrijke jongeren
* Voorstel over demotie, afbouw salaris en bovenschaligheid Wij hebben hierop het volgende aangegeven:
ten aanzien van de studie naar het beloningsbeleid willen wij eerst graag zien waar SNS Reaal dan concreet aan denkt. Wat is de noodzaak? Welke knelpunten worden er nu beleefd? Wat is de aanleiding voor het studievoorstel? SNS Reaal zal tijdens de volgende onderhandelingsronde komen met een uitgewerkt voorstel. Wat betreft demotie, afbouw salaris en bovenschaligheid hebben we aangegeven dat we daar niet gaan meewerken aan de afbouw van rechten van medewerkers.

Wij praten op 7 en 8 mei 2007 verder over de CAO. Wij zullen u vervolgens weer informeren.

Sociaal Plan
Behalve de cao, moeten wij er ook voor zorg dragen dat er een nieuw standaard Sociaal Plan komt voor SNS Reaal. De onderhandelingen hierover duren erg lang en hebben de afgelopen tijd ook stil gelegen. De reden hiervoor was dat wij het niet eens konden worden over hoe de herplaatsers begeleid moeten worden en hoe wij de rechten van deze herplaatsers het beste waarborgen. Inmiddels heeft SNS Reaal aangegeven graag verder te willen praten over het sociaal plan. Wij nemen dit aanbod aan en zullen 7 mei verder hierover in overleg treden.

Snel informatie?
Wij houden u natuurlijk via onze infos op de hoogte van het verloop van de onderhandelingen. Wilt u nog sneller geïnformeerd worden over de ontwikkelingen in het CAO-overleg? Wij kunnen u via de e-mail op de hoogte houden. U heeft dan ook de mogelijkheid om direct te kunnen reageren op wat er gebeurt. Uw inbreng kan de bestuurder dan meenemen in het overleg. Dit kan uitermate belangrijk zijn voor het verloop van de onderhandelingen. Zorg dus dat u gebruik maakt van de kans om uw eigen arbeidsvoorwaarden te bepalen.

Uw mailadres kunt u doorgeven via hilversum@remove-this.cnvdibo.nl Voor vragen of een reactie op deze info kunt u terecht bij uw bestuurder, Neoletta Poelgeest. Te bereiken op 035-6460580 of n.poelgeest@remove-this.cnvdibo.nl

* Bijlage (pdf)