Dienstenbond CNV

Nieuws

Voorstellenbrief CAO PBO

17 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: h.devaan

Donderdag 12 april starten de onderhandelingen voor de nieuwe CAO voor de publieksrechterlijke organisaties (PBO). Onlangs hebben wij u gevraagd punten aan te dragen voor deze onderhandelingen. In de bijgaande voorstellenbrief zijn deze punten, voor zover mogelijk, meegenomen.

De komende periode zal in het teken staan van de CAO onderhandelingen. Op dit moment zijn er nog geen vervolgdata geprikt, maar uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

De voorstellen
De voorstellen zijn opgesteld op basis van de arbeidsvoorwaardennota van CNV Dienstenbond. Daarnaast zijn, voor zover mogelijk, de voorgedragen punten van de leden in de afgelopen periode verwerkt. Indien u uw punt niet terugvindt in de voorstellen en u graag de reden daarvan wilt weten, dan kunt u een e-mail sturen aan h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl. Donderdag 12 april zullen wij de voorstellen toelichten aan de werkgever. Dan zal de werkgever op zijn beurt ook hun punten toelichten. De verwachting is dat er een aantal lastige punten naar voren zullen komen en dan met name op het gebied van leeftijdsbewust personeelsbeleid. Dit naar aanleiding van de uitkomsten van de werkgroep gelijke behandeling, die onlangs de werkzaamheden heeft afgerond. Voordat de onderhandelingen echt van start gaan, willen wij dan ook de kaderleden uitnodigen om met ons van gedachten te wisselen over de verdere procedure. Zij zullen daartoe binnenkort een uitnodiging ontvangen.

Uiteindelijk bent u als lid degene die beslist over de nieuwe arbeidsvoorwaarden in de CAO 2007/2008. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens de onderhandelingen met, als het goed is, uiteindelijk een stemformulier waarmee u kunt aangeven of u akkoord bent met het resultaat van de onderhandelingen.

Uw collega
De sector waarin u werkt is flink in beweging en wordt van meerdere kanten reeds enige tijd bedreigd. Het is dan ook van het grootste belang dat de vakbond sterk staat bij de toekomstige ontwikkelingen. Wijs dan ook uw collega op het belang van het lidmaatschap van CNV Dienstenbond. Hoe meer leden, hoe meer wij voor u kunnen doen. Ook uw collega kan dan gebruik maken van onze diensten, zoals onder andere de belastingservice, de gratis rechtsbijstandsverzekering en de vele cursussen die wij aanbieden. En als dank ontvangt u een cadeaubon ter waarde van 10,-.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl

* Bijlage (pdf)