Dienstenbond CNV

Nieuws

Voortgang CAO onderhandelingen ZN

17 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: a.kansouh

Op vrijdag 13 april 2007 hebben wij, CNV Dienstenbond en andere vakbonden, samen met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een nieuwe onderhandelingsronde gehad over een nieuwe CAO. Hoewel er vorderingen zijn gemaakt, zijn er nog een aantal noten te kraken voordat wij kunnen spreken van een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe CAO.

Werkgelegenheid en Employability
Zowel ZN als de betrokken vakbonden erkennen de noodzaak en urgentie voor een employabilitybeleid. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en maatschappelijke ontwikkelingen zoals ontgroening en vergrijzing alsook de veranderde wetgeving, maken dit onderdeel met de dag actueler. Hoewel partijen overtuigd zijn van de toegevoegde waarde is nog geen overeenstemming over de invulling. In de komende weken zullen wij met ZN in gesprek blijven over dit onderwerp en proberen een mogelijke invulling nader te onderzoeken.

Meer informatie over de inzet van CNV Dienstenbond op dit onderwerp vindt u in onze voorstellenbrief voor de nieuwe CAO ZN die aan u eind februari 2007 is verzonden.

Flexibiliteit
Verruimen van de dagspiegel (het mogelijk maken van het werken na 19.00 uur) in combinatie met afschaffing van de inconveniëntenregeling voor de doordeweekse avonden van 19.00 uur tot 21.00 uur en de zaterdagmorgen van 8.00 uur tot 13.00 uur, afschaffen dan wel wijzigen van leeftijdsvakantie- c.q. seniorenregeling en het schrappen van een paar verlofregelingen, zijn onder meer voorstellen van uw werkgever. Het mag geen geheim zijn dat CNV Dienstenbond niet staat te springen om bewuste voorstellen te omarmen. CNV Dienstenbond zal zich dan ook inspannen voor een goed alternatief, waarbij het behoud van uw verworven rechten het uitgangspunt is.

Uw steun is nodig
CNV Dienstenbond behaalt de beste CAO resultaten als leden direct betrokken zijn bij de onderhandelingen en ons daarbij volop ondersteunen. Dit kan direct door zitting te nemen in de Bedrijfsledengroep (BLG). Dit is een klankbordgroep die meedenkt, meepraat en meebeslist over onder andere de CAO-voorstellen alsook het verloop van het CAO-onderhandelingstraject. Uiteraard krijgt u conform de CAO ruime faciliteiten hiervoor, zoals maximum 16 extra verlofdagen. Mocht u hierover meer willen weten dan kunt u informatie via het secretariaat (secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl) of telefonisch
023-5670 685 opvragen.

U kunt ons echter ook wat meer op afstand steunen door bereid te zijn informatie van CNV Dienstenbond over de CAO-onderhandelingen te verspreiden onder collegas in uw bedrijf of door CNV Dienstenbond te informeren over ontwikkelingen in uw bedrijf (die van belang zijn voor de CAO).

Indien u op enige wijze actief betrokken wilt zijn bij de CAO-onderhandelingen en de voorbereidingen daarop, dan verzoeken wij u uiterlijk woensdag 2 mei as. ons via de mail
(secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl) te laten weten. U kunt dan ook alvast in uw agenda zetten dat onze BLG op 7 mei 2007 weer bij elkaar zal komen om onze inzet voor de te verwachte eindoverlegronde voor de nieuwe CAO te bepalen.

De steun van uw collegas is nodig
We hebben niet alleen uw (actieve) steun nodig, maar ook die van uw collegas. Hoe meer werknemers bij ZN lid zijn van CNV Dienstenbond, hoe beter de resultaten zullen zijn die wij voor u kunnen bereiken. Vraag daarom uw collega om lid te worden van CNV Dienstenbond. Geef de extra bijgevoegde nieuwsflitsen aan u nog ongeorganiseerde collega en interesseer hem of haar voor het lidmaatschap.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh (tel: 023-5651052 of e-mail: a.kansouh@remove-this.cnvdibo.nl