Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Stropers actief

Hardenberg / Ommen, 17-04-2007

Politie roept hulp in van het publiek

Hardenberg / Ommen - Afgelopen weekend en vorige week zijn er in het buitengebied van respectievelijk Sibculo en Ommen twee aangeschoten reeën aangetroffen. De dieren waren hoogdrachtig en zijn vermoedelijk het slachtoffer geworden van stropers. Stropers richten grote schade aan, en met name in het broedseizoen zoals nu, kan dit desastreuze gevolgen hebben voor de wildstand.

Niet alleen drachtige reeën (waarbij men uit is op de babyreeën) zijn gewilde dieren, ook vogels bijvoorbeeld zijn het slachtoffer. Met netten of vallen worden de veelal zangvogels gevangen voor de verkoop. Op dit moment vermoedt de politie dat er op meerdere plaatsen in de regio stropers actief zijn en wordt de hulp van het publiek gevraagd.

De grootste kans om stroperij aan te pakken, is door daders op heterdaad aan te houden. Stropers zijn vaak in de vroege ochtend of late nacht actief, maar ook s avonds, na het vallen van de schemer, kunnen ze op pad gaan. Mocht u bijvoorbeeld verdachte knallen horen of andere verdachte zaken waarnemen, belt u dan met de politie op 0900-8844 of 1-1-2. Noteer indien mogelijk kentekens van autos of signalementen van verdachte personen.