Provincie Zuid-Holland

Jaarverslag 2006: getrouwe cijfers over rechtmatig handelen

Eindsaldo 2006 zeer dicht bij begroting

Het Jaarverslag 2006 van de provincie Zuid-Holland sluit af met een rekeningresultaat van 3,9 miljoen euro positief. De externe accountant (Deloitte) heeft twee goedkeurende verklaringen afgegeven: voor de 'getrouwheid' (zijn de cijfers juist?) en voor de 'rechtmatigheid' (zijn de regels nageleefd?). Het rekeningresultaat zit zeer dicht bij het eindsaldo van 4,5 miljoen euro positief zoals dat in 2005 werd begroot.

Het jaar 2006 is een jaar geweest van zaaien en van oogsten. Op verschillende terreinen zijn belangrijke beleidsplannen en visiestukken vastgesteld. Denk bijvoorbeeld aan het beleidsplan Groen, Water en Milieu 2006-2010, de ontwikkelingsvisie Greenports 2020, de visie Samenleving 'Meetellen en meedoen in Zuid-Holland' en de Economische visie Zuid-Holland 2007. De belangrijkste Integrale Ruimtelijke Projecten zijn benoemd en er zijn plannen van aanpak gemaakt voor de versterking van de 'zwakke schakels' in de Zuid-Hollandse kust en de verdere ontwikkeling van de kustgebieden. Ook IODS - het project Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam - heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet; met de ondertekening van een convenant door alle betrokken partijen komt de daadwerkelijke inpassing van de verlengde A4 door Midden Delfland in zicht.

De provincie Zuid-Holland heeft in 2006 veel projecten gerealiseerd en bij andere projecten aanzienlijke vooruitgang geboekt. Zo is de doelstelling om 1.000 ha bedrijventerreinen duurzaam beschikbaar te krijgen, gehaald. Een deel van de N 470 is gereedgekomen, net als de busbaan langs de N 217. De wachtlijsten in de jeugdzorg zijn nagenoeg weggewerkt, de Regionale Agenda's Samenleving functioneren in alle Zuid-Hollandse regio's en negen gemeenten zijn in staat gesteld om de sociale veiligheid duurzaam te vergroten door subsidiëring van de invoering van de preventiestrategie Veilig Opgroeien (Communities that Care). En de verdergaande vereenvoudiging van regelgeving is met succes aangepakt.

Met de Jaarstukken 2006 leggen GS verantwoording af over het beleid (jaarverslag) en het financiële beheer (jaarrekening). De jaarstukken worden ook gecontroleerd door de Commissie voor het Onderzoek van de Rekening; de behandeling in deze commissie is gepland op 8 en 23 mei. Vervolgens worden de Jaarstukken 2006 in de andere statencommissies behandeld (13 en 20 juni) om ten slotte in de vergadering van Provinciale Staten van 27 juni te worden vastgesteld.

De Jaarstukken 2006 vindt u op www.zuid-holland.nl

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22