Ingezonden persbericht


Cordys behaalt financiering van 60 miljoen euro om in te spelen op groei van Business Process Management Suite-markt (BPMS)

Grootste investering ooit in onafhankelijk BPMS-bedrijf; nieuwe VS-vestiging in San José

Putten, 17 april 2007 - Cordys Holding BV heeft met succes een financieringstraject van 60 miljoen euro afgerond. Argonaut Private Equity bracht tijdens de financieringsronde een investering van 50 miljoen euro in. Argonaut verkrijgt dankzij de investering een minderheidsbelang in Cordys, dat Business Process Management Suite-software (BPMS) ontwikkelt en levert. Vanenburg Group nam voor 10 miljoen deel aan de financieringsronde. Deze financiering betreft de grootste investering ooit in een onafhankelijke, niet-beursgenoteerde BPMS-leverancier en onderstreept het onderscheidende vermogen van de Cordys-software in de snel groeiende markt voor deze oplossingen. De BPMS-markt wordt door Gartner geschat op een miljard dollar wereldwijd aan het eind van 2007. In 2011 zal deze uitgroeien naar 2,6 miljard dollar(1). De financiering wordt met name ingezet om de groei van Cordys Inc, een volledige dochteronderneming van Cordys Holding BV in de Verenigde Staten, te ondersteunen.

"Cordys is een opkomende BPMS-leverancier die onlangs door Gartner is genoemd als één van de top 5-bedrijven 'to watch' in 2007(2). Deze eerste investering in Cordys onderstreept onze ambitieuze visie, kracht en het vertrouwen van investeerders in onze technologie en ons team. Wij zijn erg blij met Argonaut als onze partner en kijken er naar uit om in 2007 de toon te zetten in de BPMS-markt", zegt Loek van de Boog, CEO van Cordys.

Jan Baan, oprichter en bestuursvoorzitter van Cordys: "Deze investering is een waardering voor ons potentieel als wereldwijde marktleider op het gebied van BPMS. Deze ambitie hadden Theodoor van Donge, onze CTO, en ikzelf al sinds de oprichting van het bedrijf in 2001". Baan is een ervaren ondernemer in de softwaremarkt, sinds hij in 1978 Baan Company oprichtte. Baan Company kreeg erkenning als pionier in Enterprise Resource Planning-software (ERP), en werd midden jaren negentig één van de snelst groeiende softwarebedrijven wereldwijd. Eerdere investeringen van Jan Baan in Top Tier (overgenomen door SAP), WebEx (overgenomen door Cisco) en andere softwarebedrijven onderstrepen zijn rol van visionair met een uitstekend gevoel voor het identificeren en toepassen van vooroplopende technologieën.

"Cordys representeert een totaal nieuwe klasse van bedrijfssoftware. Deze software voegt waarde aan bestaande investeringen toe in plaats van deze te vervangen. Cordys heeft een uniek product ontwikkeld voor de BPMS- en Software-as-a-Service-arena, dat leidt tot sterke kosten- en tijdbesparingen in het automatiseren, inzetten en optimaliseren van kritische bedrijfsprocessen. Dit team heeft aantoonbare ervaring in het bouwen van een grote onderneming. Daarom kijken we uit naar de samenwerking met Jan Baan en zijn team in de komende jaren", zegt Jason Martin, Managing Director van Argonaut Private Equity, die tevens toetreedt tot de Board of Directors van Cordys Holding.

BPM-suites vormen de volgende generatie BPM-software. Zij integreren alle noodzakelijke tools voor het leveren van complete lifecycle-support van de bedrijfsprocessen. Dat gebeurt binnen één enkel model dat wordt gedeeld door alle ondersteunende technologieën. Omdat de innovatieve BPMS-technologie van Cordys is gebaseerd op een geïntegreerde Service-Oriented Architecture (SOA), wordt de kloof tussen businessanalisten en IT-teams gedicht. Ook realiseert een organisatie hoge besparingen op tijd en kosten van ontwikkeltrajecten. Bedrijven kunnen met behulp van BPM-suites flexibeler opereren - zo kunnen zij in veel gevallen regelmatig terugkerende handmatige processen bij bijvoorbeeld inkoopordersystemen of klantenservicesystemen automatiseren.

Groei in de VS
Cordys maakte tevens bekend dat het bedrijf een nieuw hoofdkantoor in de Verenigde Staten vestigt in San José, Californië. Deze bekendmaking volgt op recente benoemingen van het Amerikaanse managementteam, dat kan terugzien op dertig jaar ervaring in softwareontwikkeling, integratie en procesoptimalisatie. De vestiging van een nieuw hoofdkantoor is een gevolg van uitgebreide investeringen in research & development en wereldwijde implementaties bij gerenommeerde bedrijven, waaronder AXA, De Amersfoortse, ABN Insurance (een joint venture tussen Delta Lloyd Group en ABN AMRO Bank) en Ertan Hydropowered Development Corporation. Cordys beschikt tevens over een wereldwijd netwerk van alliance-partners waaronder Cap Gemini, GT Software, Ordina, en SOA Software. Cordys werd onlangs als finalist opgenomen in de Red Herring 100 Europe.

---

(1) Gartner Dataquest-rapport, getiteld 'Dataquest Insights: BPMS Software Market Size and Forecast, Worldwide 2006-2011' door Michele Cantara, 28 februari 2007.

(2) Gartner-presentatie met als titel 'The BPMS Market - Key Players, Trends, and Outlook', door Michele Cantara tijdens de Gartner Business Process Management Summit 2007.

###

Over Cordys
Cordys (www.cordys.com) levert hoogwaardige Business Process Management-oplossingen voor Global 2000-bedrijven. De unieke, op SOA gebaseerde oplossing van Cordys voorziet in het sneller en beter ontwerpen, uitvoeren, monitoren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Bedrijven uit verschillende markten wereldwijd kiezen Cordys voor de verbetering van hun bedrijfsprestaties. Deze optimalisatie is mogelijk doordat IT-systemen dankzij Cordys continu in realtime geoptimaliseerd kunnen worden binnen een codevrije omgeving. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord- en Zuid-Amerika.

Noot voor de redactie,