Datum: 17 april 2007

Bodegraven Politieonderzoek leidt naar 3 verdachten De politie heeft tijdens een onderzoek naar een mishandeling drie jongens aangehouden. De drie jongens, van 16 en 18 jaar uit Bodegraven en van 16 jaar uit Nieuwerbrug, worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 21 jarige man uit Vlissingen.

De mishandeling vond plaats op zondag 4 maart, omstreeks 02.15 uur. De man uit Vlissingen liep met zijn vriendin over het fietspad langs het spoor naar huis. Op een gegeven moment kwam een jongen hem tegemoet fietsen. Er ontstond een ruzie waarvan de aanleiding tot op heden niet eenduidig is.

Even later liepen de man en zijn vriendin langs de Watermunt ter hoogte van de Vossestaart en fietsten zes jongens hen tegemoet waaronder de jongen waarmee hij eerder ruzie had gehad. De jongens gedroegen zich provocerend en gaven de man uit Vlissingen een duw en een kopstoot. De man werd door de jongens bedreigd en er werd een wapen getoond. De man kreeg nog een kopstoot waarna hij en zijn vriendin weg wisten te komen.

De politie heeft tijdens het onderzoek een aantal jongeren gehoord als getuigen en drie van hen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt wat opgestuurd wordt naar justitie. De jongens zijn inmiddels allemaal weer in vrijheid gesteld.

--- einde berichten ---


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --