Senternovem


17-04-2007 | EnergieTransitie en EOS kort nieuws april 2007


- Exportkansen duurzame energie Noord-Ierland - Tender EOS: Demonstratie open - Tenders EOS: Nieuw Energie Onderzoek open - Tender EOS: Energie en Samenwerkingsprojecten open

Exportkansen duurzame energie Noord-Ierland
De markt voor duurzame energie in Noord-Ierland krijgt een enorme stimulans en biedt aanzienlijke exportkansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Daarom organiseert Northern Ireland Trade Consultants (NITC), in opdracht van de EVD, een handelsmissie. Deze is speciaal bedoeld voor de sector duurzame energie. Het gaat in principe om alle duurzame-energie-opties, maar in het bijzonder om opties voor transport en landbouw en energie uit afval, getijden, zon, wind en biomassa. Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie.

Tender EOS: Demonstratie open
Er is een nieuwe tender open van de subsidieregeling Energie Onderzoek Subsidie: Demonstratie. Tot de sluitingsdatum 24 mei 2007 (17.00 uur!) kunt u weer energieprojecten indienen. De subsidie wordt verleend aan projecten die in nieuwe energietechnologieën investeren en deze willen testen in een praktijkomgeving. Het budget voor de subsidie is 5 miljoen euro. De regeling wordt uitgevoerd door SenterNovem in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Klik hier voor meer informatie.

Tenders EOS: Nieuw Energie Onderzoek open
Veel nieuws vanuit de subsidieregeling Energie Onderzoek Subsidie: Nieuw Energie Onderzoek (NEO):

* Er is een nieuwe tender open, tot 3 mei 2007. Het budget van deze ronde is EUR 600.000.

* De subsidieregeling Haalbaarheidsstudies is geopend. Deze heeft een budget van EUR 500.000. De sluitingsdatum is 8 november. De aanvragen voor subsidie voor Haalbaarheidsstudies worden beoordeeld op volgorde van op volgorde van binnenkomst. Hier geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.
* De datum van een volgende NEO-tender is ook al bekend. Deze opent
1 juni a.s. en sluit 13 september. Het budget hiervoor is EUR 700.000.

Let op! Alle tenders sluiten stipt om 17.00 uur. De regelingen wordt uitgevoerd door SenterNovem in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Klik hier voor meer informatie.

Tender EOS: Energie en Samenwerkingsprojecten open Ook voor de subsidieregeling Energie Onderzoek Subsidie: Energie en Samenwerkingsprojecten (EOS : ES) is een nieuwe tender geopend. De sluitingsdatum is 3 mei 2007 om 17.00 uur. Er is 5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor energieonderzoek en -ontwikkeling in een nationaal samenwerkingsverband. Per project wordt maximaal 1 miljoen euro verstrekt.
De volgende tender opent op 1 juni en sluit op 13 september 2007. Deze heeft hetzelfde budget. EOS : ES wordt uitgevoerd door SenterNovem in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Klik hier voor meer informatie.