AutoRai

Duitse winnaar Mazda kiteboard designwedstrijd

(4/17/2007)
De winnaar van de door Mazda uitgeschreven kiteboard designwedstrijd op Second LifeTM komt uit Duitsland. Gilly Bates, inwoner van Second LifeTM, ontwierp het mooiste kitesurfboard in deze competitie, die onderdeel was van de virtuele introductie midden februari van de Mazda Hakaze concept car op Nagare Island in Second LifeTM.

De Mazda Hakaze is een unieke concept car die ontworpen is volgens de specifieke wensen van kitesurfers en die uitstekend past bij de wereld van Nagare Island, met witte stranden en een strakke blauwe zee. Deelnemers aan de wedstrijd konden een blanco kiteboard downloaden en beide zijden van dit board van een âZoom-Zoomâ ontwerp voorzien. De beste ontwerpen werden on-line getoond op Nagare Island, waar bezoekers konden stemmen op hun favoriete ontwerp. Dat leverde uiteindelijk één winnaar op die een beeld ontvangt van zijn avatar, die een kopie van het winnende board vasthoudt.

Bezoekers van Nagare Island kunnen eigenaar worden van een Mazda Hakaze als ze een testrit met daarin een lastige jump tot een goed einde weten te brengen. Tot op dit moment hebben meer dan 2500 van de 4000 inwoners van Second LifeTM, die het eiland hebben bezocht, een succesvolle jump gemaakt en daarvan hebben er 2000 een blanco kiteboard gedownload. Rond het virtuele eiland wordt er niet alleen gebruik gemaakt van deze boards, maar ook van meegebrachte jetskiâs en andere watersportattributen, waarmee Nagare Island één van de meest populaire watersportlocaties in Second LifeTM is geworden.