Gemeente Geldrop-Mierlo


LAAT U IN MEI FOTOGRAFEREN OP DE WEEKMARKT MIERLO

Veel weekmarkten in Nederland vallen helaas weg omdat deze geen bestaanrecht meer hebben. Dat is zonde omdat de weekmarkt ook een sociale functie heeft. Is het niet heerlijk om lekker buiten te kunnen slenteren van kraam naar kraam en een praatje te kunnen maken met enkele bekenden. Daarom spannen de kooplieden in Mierlo zich samen met de gemeente in om deze markt aantrekkelijk te houden. Onder meer met een actie in de maand mei. De marktkooplieden geven in deze maand een aantal goed gevulde maanden met levensmiddelen weg aan bezoekers van de markt. U maakt dus in de maand mei kans om deze mand te winnen.

De kooplieden van Mierlo zijn heel blij met uw komst elke week. Om dit te onderstrepen hebben ze deze actie georganiseerd. De hele maand mei geven zij elke week een volle mand met levensmiddelen weg. In de mand treft u van elke koopman een cadeau aan met een totale waarde van EUR 200,00. Als dat niet leuk is! Alleen met Hemelvaart wordt er geen weekmarkt georganiseerd. Hoe u deze mand kunt winnen, leest u hieronder.

LAAT U OP DE FOTO ZETTEN Op alle andere donderdagen in mei loopt u de kans gefotografeerd te worden op de markt. Natuurlijk vragen we eerst of u dat geen bezwaar vindt. De mooiste foto van de week wordt wekelijks geplaatst in de Mierlose krant. De persoon die op deze foto staat afgebeeld, kan op de marktdag in de week dat de Mierlose krant wordt uitgegeven de mand met levensmiddelen om 11.30 uur komen ophalen. De winnaar kan zich melden bij koopman Deijkers, die midden op de markt zijn kraam met kinderkleding heeft.

WEEKMARKT MIERLO IS HELEMAAL COMPLEET! Elke donderdagochtend tussen 9 uur en 12.30 uur staat de weekmarkt van Mierlo in de Magrietstraat. Bij weer en wind zetten alle 16 marktkooplieden hun kramen op, zodat er een aantrekkelijk en veelzijdige weekmarkt ontstaat. Bijna alle soorten koopwaar zijn vertegenwoordigd. Van sokken tot snijbloemen van kruiden tot fruit, u kunt op de weekmarkt van Mierlo echt alles kopen. In vergelijking met grote weekmarkten uit de omgeving is de markt van Mierlo juist heel knus en gezellig. Er is gekozen voor een opstelling waarbij alle vergunninghouders zo min mogelijke concurrentie van elkaar hebben en elkaar goed aanvullen.

ACTIES
Toch is het altijd een kunst om de publieke belangstelling voor de markt in een relatief klein dorp als Mierlo op peil te houden. Dat is ook de reden dat de kooplieden telkens weer moeten adverteren, acties moeten bedenken en zichzelf moeten onderscheiden. De marktkooplieden Ad Plaat, Jan Walravens en Richard Deijkers zijn zich hier terdege van bewust en hebben dus het voortouw genomen om de komende maand veel te adverteren. Zo treft u elke week in de Mierlose krant tal van aanbiedingen aan zodat het voor u extra aantrekkelijk wordt om te winkelen op de weekmarkt van Mierlo.