Havenfront Aarhus Denemarken ontworpen door UNStudio en 3XN

17.04.2007 / 16:43 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Unstudio

Unstudio

Havenfront Aarhus Denemarken ontworpen door UNStudio en 3XN

AMSTERDAM, April 17 /PRNewswire/ --
Het Internationaal consortium met architecten Ben van Berkel (UNStudio) en Kim Herforth Nielsen (3XN) samen met Gehl Architects creëren een mooi en veelzijdig stedelijk gebied rondom de haven van Aarhus waaronder het hoogste gebouw van Denemarken.

Het ontwerp biedt een nieuwe publiektoegankelijke havenboulevard met toegang tot het unieke uitzicht over de baai. De woonfaciliteiten van het district wordt aangevuld met cafés, restaurants en open pleinen waardoor verschillende recreatiemogelijkheden worden geboden. Het gebied zal autovrij zijn - alle auto's kunnen geparkeerd worden op een grote, publieke parkeerplaats. Daartegenover staat, dat de omstandigheden voor voetgangers en fietsers optimaal zullen zijn. Een bijzondere eigenschap van het gebied zal de mix van koop- en huurwoningen zijn.

"De aantrekkingskracht van de uitzichten is een van de sterkste punten van de locatie; als je hier woont, woon je in een uitzicht. De voortreffelijke kwaliteit van de uitzichten resulteren in een nieuw soort appartementen gebouw; één, waarvan de façade net zo belangrijk is van binnenuit, als gezien vanaf de buitenkant," zegt Ben van Berkel van UNStudio.

"Aarhus krijgt het beste havenfront van Denemarken met innovatieve architectuur die speciaal gecreëerd is voor deze plaats. De constructies zullen Aarhus een spectaculaire en indrukwekkende façade geven richting de Baai van Aarhus en tegelijkertijd veilig en prettig zijn om in te leven en in te vertoeven," Zegt Kim Herforth Nielsen (architect MMA en partner van 3XN.)

Lifestyle en Cultuur

"De samenwerking tijdens de ontwikkeling van het project met de Gemeente van Aarhus verliep erg goed, en we kijken ernaar uit door te gaan met het project, met de architectuur, die gebaseerd is op grondig vooronderzoek naar trends op het gebied van cultuur en lifestyle, op de fantastische locatie van het gebied, evenals op wind- en weersomstandigheden," zegt Jan Pedersen, CEO van Keops Development die samen met Frederiksbjerg Ejendomme hoofdinvesteerder is in het consortium.

De groep adviseurs die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het project, heeft solide internationale ervaring, op het gebied van hoogbouw en constructies in water. Het ontwerpteam bestaat uit UNStudio en 3XN uit Denemarken, Gehl Architects gespecialiseerd in stedelijke omgevingen en ingenieurs Grontmij Carl Bro.

press.3xn.dk/lighthouse_mediakit.zip

www.lighthouse-aarhus.dk

Contact:

UNStudio: +31205702040, 3XN: +4520846611