Gemeente Leiden

Praktische verkeersexamens in Leiden weer gestart

Op dinsdag 17 april zijn de praktische verkeersexamens 2007 in Leiden van start gegaan. Tot en met dinsdag 23 april leggen bijna 1200 leerlingen van groep 7 van de Leidse basisscholen een route in de buurt van hun school af. Tijdens deze examens wordt gecontroleerd of de fiets aan de eisen van Veilig Verkeer Nederland voldoet en of de leerlingen veilig de route afleggen.

Derdejaars leerlingen van de opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid van het Da Vinci College zijn betrokken bij de organisatie van de examens. Zij controleren de fietsen en beoordelen de fietsexamens. Samen met de Politie Hollands Midden zorgen zij ervoor dat de basisscholieren de route veilig af kunnen leggen. Hiervoor hebben zij van de politie een korte training tot verkeersregelaar gekregen.

Sinds het begin van het schooljaar zijn de basisschoolleerlingen van vooral groep 7 bezig met verkeerslessen. Rond half april doen zij ook een schriftelijk verkeersexamen. Als ze voor beide examens slagen, ontvangen ze het Verkeersdiploma.

Het praktisch verkeersexamen wordt georganiseerd door de politie Hollands Midden en de gemeente Leiden. Hierin wordt samengewerkt met het Da Vinci College. De leerlingen van de opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid kunnen zo hun opleiding in de praktijk brengen in een maatschappelijke omgeving.

Nadere informatie:
Edith Swinkels, Bureau Communicatie gemeente Leiden, (071) 516 52 26


---- --