Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 17 april

BERGEN OP ZOOM, 17 april 2007

Fietser gewond bij ongeval

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandagmiddag melding van een verkeersongeval met letsel. Een 19-jarige inwoonster van Wouwse Plantage reed op maandagmiddag over de Oude Veldseweg in een auto, komende vanuit de richting Wouwse Plantage. Ze gaf op het kruispunt met de Mariabaan vermoedelijk een 48-jarige man uit Teteringen op een racefiets geen voorrang. Hierdoor ontstond een aanrijding. De fietser kwam ten val en liep verwondingen op aan het gezicht en een arm. Hij is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd. De automobiliste bleef ongedeerd.

Man aangehouden na aanrijding met doorrijden, vernieling en bedreiging

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagavond een 47-jarige man uit Roosendaal aan voor bedreiging, vernieling en doorrijden na een ongeval.
De verdachte zou samen een vrouw in de auto hebben gezeten, toen er een ongeval ontstond. Een 18-jarige automobilist verklaarde dat hij in de Röntgenstraat reed en een auto zag stilstaan op de Voltastraat. De bestuurder gaf ineens vol gas en reed vanaf de rechterkant tegen de auto aan. De Roosendaler verloor door de botsing de controle over het voertuig, raakte een geparkeerde auto en reed hierna een tuin in. De bestuurder van de andere auto reed door. De 18-jarige en de twee 16-jarige passagiers van de auto raakten licht gewond en hebben zich onder behandeling gesteld bij de huisartsenpost.
Vervolgens zou de verdachte samen met een vrouw meerdere bewoners van de Radarstraat ernstig hebben bedreigd. Ook hadden zij in en om een woning vernielingen aangericht. De daders zijn bekenden van de gedupeerden. De vrouw had hierna de benen genomen. Bij aankomst trof de politie enkel de man nog aan. De verdachte is aangehouden, verhoord en in verzekering gesteld.
De politie heeft aangifte opgenomen van zowel de gedupeerden van het auto-ongeval als van de bedreigingen en vernielingen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Computers weggenomen bij bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op maandagavond is er tussen 19.00 uur en 21.00 uur een inbraak gepleegd aan de Bergrand. De daders vernielden een ruit van een bedrijfspand en ontvreemdden twee computers. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Fietster gewond na aanrijding, bestuurder rijdt door

ROOSENDAAL: Een 19-jarige vrouw uit Roosendaal fietste op dinsdagmiddag tegen 13.00 uur door een fietstunneltje aan de Bergrand richting Tolberg Centrum, toen er een scooter uit tegenovergestelde richting kwam. De scooterrijder is tegen de fietster aangereden, waardoor zij ten val kwam. Hierna is de bestuurder doorgereden. Het slachtoffer hield zwellingen over op het hoofd en een kniewond. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg