Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/04)

OOSTERHOUT NB, 17 april 2007

Dieven op heterdaad betrapt

RAAMSDONKSVEER: Twee inwoners van Uden (36 jaar en 34 jaar) werden door de politie gearresteerd na een diefstal poging. Het tweetal probeerde maandagmiddag 16 april een grote roestvrijstalen bak (geschatte maten: 8m x 1m x 1m) te stelen vanaf een fabrieksterrein aan de Omschoorweg. Ze gebruikten daarvoor een klein vrachtwagentje voorzien van een kraaninstallatie. De rechtmatige eigenaar van de bak betrapte beide mannen rond 14.15 uur en parkeerde zijn auto zodanig dat ze niet het fabrieksterrein niet afkonden. Dat probeerde de bestuurder van het vrachtwagentje overigens nog wel door een betonnen paal te rammen. De paal gaf echter geen krimp en zat er voor de verdachten niets anders op dan de komst van de politie af te wachten. De twee mannen werden ingerekend en de rechtmatige eigenaar deed aangifte van het misdrijf. De verdachten zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Ze mogen zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor de diefstalpoging.

Arrestatie na bedreiging

OOSTERHOUT: De politie arresteerde maandagmiddag 16 april om 17.45 uur een 32-jarige Oosterhouter op verdenking van bedreiging. De man had een zakelijk geschil met het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Dr. Janssenslaan. De ruzie liep zo hoog op dat de verdachte het winkelpersoneel beledigde en bedreigde. Hetzelfde gedrag vertoonde de man ook naar twee politieagenten die ter plaatse kwamen om te bemiddelen. De man liet het op zijn arrestatie aankomen. Hij moest mee naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Alcohol in het spel bij blikschadegeval

WAALWIJK: Een 77-jarige Waalwijker veroorzaakte maandagavond 16 april om 19.00 uur een aanrijding op een parkeerterrein aan de Olympiaweg. De man in kwestie botste bij het wegrijden tegen een geparkeerde personenauto aan. Bij de afwikkeling van de aanrijding roken de agenten alcohol bij de verdachte. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 650 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Het gevolg is dat het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. Dat gebeurt als de uitslag van de ademanalyse hoger is dan 570 ug/l. De agenten maakten verder proces-verbaal tegen de man op en schreven een rijverbod uit voor de duur van zeven uren. De verdachte is om uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Politie rolt hennepkwekerij op

TERHEIJDEN: De politie ontmantelde dinsdagochtend 17 april een hennepkwekerij. Dat gebeurde in een woning aan de Schansstraat. In twee slaapkamers vonden agenten een in werking zijnde hennepkwekerij. De politie kwam de wietplantage op het spoor aan de hand van tips, gevolgd door een warmtemeting. Er was sprake van 82 moederplanten en 3.300 stekjes. Door medewerkers van elektriciteitsbedrijf Essent werd vastgesteld dat er met de meter gefraudeerd was. De bewoner, een 37-jarige inwoner van Oosterhout, is aangehouden. Hij legde tijdens het verhoor een bekentenis af en is daarna in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet. De plantage is ontmanteld, waarna de hennepplanten en diverse groeibenodigdheden vernietigd zijn.

Politie en Justitie proberen het wederrechtelijk verkregen voordeel dat de verdachte heeft verkregen met de illegale kwekerij terug te vorderen. Dat gebeurt in het kader van de Pluk Ze wetgeving. De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad.

Auteur: Jeroen Steenmeijer