Ingezonden persbericht


Delft, 16 april 2007

Persbericht

Campagne Nu is het genoeg. Stop huiselijk geweld! van start

Nu is het genoeg. Help jezelf. Help de ander. Onder dat motto is deze week de landelijke overheidscampagne tegen huiselijk geweld 'Nu is het genoeg!' van start gegaan. Stichting PerspeKtief is in Delft onder andere actief in de aanpak tegen huiselijk geweld. Doel van de campagne is om slachtoffers, plegers en omstanders van huiselijk geweld aan te sporen om hulp te vragen. Dat kan via het landelijke nummer 0900-126 2626 of via www.steunpunthuiselijkgeweld.nl. Alle vragen worden doorgestuurd naar regionale en lokale advies- en steunpunten, die als dat nodig is doorverwijzen naar hulpverlenende instanties. PerspeKtief is een hulpverlenende instantie in de Delftse regio.

De stichting PerspeKtief is sinds 2003 actief in de aanpak tegen huiselijk geweld en biedt sinds 1994 vrouwenopvang (voorheen Ricardis) in de Delftse regio. Per jaar helpt PerspeKtief gemiddeld 60 gezinnen, een deel daarvan wordt ambulant geholpen, een ander deel krijgt huisvesting en begeleiding in de vrouwenopvang. Het ambulante deel van de aanpak tegen huiselijk geweld voert PerspeKtief uit onder de naam "Op de rails". Directeur PerspeKtief Maria Scali:"Op de rails begeleidt het hele gezin. Wie het slachtoffer ook is;de man of de vrouw en/of de kinderen. Vertrouwen en respect zijn sleutelwoorden bij de hulpverlening binnen PerspeKtief. Als slachtoffer van huiselijk geweld ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Maar ouders zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun kinderen, ook al worden die kinderen niet mishandeld. We leggen goed uit wat de gevolgen van geweld zijn voor kinderen. We zien vaak dat huiselijk geweld van generatie op generatie voorkomt. Onze begeleiding is er onder andere op gericht deze vicieuze cirkel te doorbreken". Zowel in de vrouwenopvang als in de ambulante hulpverlening zoals Op de rails is het gezin het uitgangspunt voor de hulpverlening.

Is het nu genoeg?

Op nummer 0900 -126 2626 en op de website www.steunpunthuiselijkgeweld.nl kan iedereen terecht met vragen over huiselijk geweld. Wie belt, wordt gevraagd om de postcode in te toetsen. Daarmee komt men dan vanzelf terecht bij het steunpunt in de buurt. Buiten kantooruren kan het voorkomen dat men wordt doorverwezen naar een ander nummer. Bellen kan veilig want het nummer is afgeschermd. Anoniem bellen kan ook. Het Steunpunt is er ook voor vragen en advies. Alleen als men dat zelf wil wordt doorverwezen naar een hulpverlenende instantie in de regio. Bij direct gevaar, aarzel dan niet en bel 112.

Het Steunpunt is de verzamelnaam voor alle Advies- en Steunpunten Huiselijk Geweld in het land. Dit zijn lokale hulpverlenende organisaties waar slachtoffers, daders en omstanders terecht kunnen voor hulp en advies. De Stichting PerspeKtief biedt maatschappelijke opvang, beschermd en begeleid wonen, dagopvang, aanpak huiselijk geweld en vrouwenopvang in (de regio) Delft. De Stichting PerspeKtief bestond voor 1 januari 2007 uit Stichting Dienstencentrum over de Brug, Stichting Jeroen, Stichting Woonbegeleiding/Maatschappelijke opvang en Stichting Vrouwenopvang Zuid-Holland (Ricardis en Op de rails).

Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht