Gemeente Wageningen

Wageningen, Ede en Arnhem werken gezamenlijk mee aan unieke pilot met CIZ

Samenwerking moet leiden tot betere dienstverlening voor huishoudelijke hulp

De gemeente Wageningen doet samen met de gemeenten Ede en Arnhem mee aan een pilot van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Daarbij zal de gemeente Wageningen tegelijk met de gemeente Arnhem van start gaan en de gemeente Ede zal op een later tijdstip 'aanhaken'. Doel van deze samenwerking is het streven naar een betere dienstverlening voor huishoudelijke hulp.

Tijdens de pilot, die begin volgende week zal starten voor de duur van ongeveer 6 weken, wordt een snellere uitwisseling van cliëntgegevens tussen de deelnemende gemeenten, het CIZ en de zorgaanbieders gerealiseerd. De klant die huishoudelijke hulp nodig heeft kan hierdoor sneller richting passende zorg worden begeleid. Doordat de informatieuitwisseling tussen de drie partijen digitaal zal gaan verlopen kan de aanvraag huishoudelijk hulp volledig geautomatiseerd afgehandeld worden. Hiermee komt onder andere een einde aan het per post versturen van indicaties van het CIZ naar de gemeente.

Wageningen, Ede en Arnhem volgen als eerste gemeenten de gemeente Delft, die inmiddels een volledig geautomatiseerd traject met het CIZ operationeel hebben.