Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 17 april 2007

Veelpleger aangehouden na pogingen tot inbraak

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 01:45 uur in een achtertuin van een woning in de Veldmoeten een 36-jarige veelpleger aangehouden wegens pogingen tot inbraak. Dit gebeurde dankzij een oplettende getuige die wakker werd van een vreemd geluid achter zijn huis. Hij zag vanuit zijn raam dat in de achtertuin van zijn buren een onbekende man stond die met een zaklamp scheen, kennelijk om te kijken of hij makkelijk zou kunnen inbreken. De getuige zag vervolgens dat de man over een schutting klom naar een volgende woning waar hetzelfde gebeurde. Hierop belde de getuige de politie. Dit wist de verdachte, die veelpleger bleek te zijn, in weer een andere tuin aan te houden. Hij had zich achter een schutting verstopt. Hij bleek ook verschillende messen bij zich te hebben. De man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Vrachtwagens op elkaar bij Ulvenhout

ULVENHOUT: Dinsdagmiddag rond 13:10 heeft er op de A58 een botsing plaatsgevonden waarbij vijf vrachtwagens en een personenauto betrokken waren. De chauffeur van de laatste wagen is naar het ziekenhuis overgebracht. Hij raakte bekneld in zijn cabine. De brandweer kwam ter plaatse, maar hoefde niet in actie te komen om de man te bevrijden. Het ongeval vond plaats in de rijrichting naar Breda, vlak na de afslag Ulvenhout. Een rijstrook werd afgezet zodat de technische recherche een onderzoek kon doen. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Mogelijk was de personenauto er de oorzaak van dat de voorste vrachtwagen plotseling remde, waardoor de wagens erachter ook in de ankers moesten. Het letsel van de chauffeur is eveneens onbekend.

Vrachtwagen verliest lading

BREDA: Dinsdagochtend rond 04:10 uur heeft op de kruising van de Nieuwe Kadijk met de Tilburgseweg een verkeersongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen met oplegger, bestuurd door een 33-jarige chauffeur uit Sprang-Capelle, kantelde en verloor zijn lading van ruim 23 ton grind. Dit gebeurde nadat de bestuurder, komende vanuit de Tilburgseweg, vermoedelijk te snel reed en de scherpe bocht naar rechts de Nieuwe Kadijk op, niet kon redden. De lading grind kwam op de beide wegvakken te liggen. De eigenaar van het grind heeft ook gezorgd voor het opruimen door met een shovel en nog een vrachtwagencombinatie ter plaatse te komen. De gekantelde vrachtwagen is getakeld. Voertuig is getakeld door Bogers. Door de gemeente werd een afzetting geplaatst en met een veegwagen het wegdek gereinigd. Ook zorgde de gemeente ervoor dat het wegdek, waar putten in gekomen waren, middels een spoedreparatie weer begaanbaar was. Het baanvak voor het verlaten van Breda was rond 05:45 uur weer open. Vanaf 08:00 werd er 1 vak opengesteld voor verkeer dat Breda binnenwilde rijden. Vanaf 11:00 uur was de weg weer volledig vrijgegeven.

Bestuurder aangehouden

TERHEIJDEN: De politie heeft maandagmiddag rond 13:00 uur een 31-jarige chauffeur uit Zevenbergen aangehouden. Dit gebeurde nadat de verdachte als bestuurder van een autobus, bewust naar links was uitgeweken op de Nieuwe Bredasebaan en hierdoor een bestuurder van een personenauto dusdanig had gehinderd dat deze uit moest wijken en hard moest remmen. Daarna kwam de bestuurder van deze personenauto in botsing met deze bus en een verhoogde middenberm. De verdachte verklaarde dat hij het in een opwelling niet kon verkroppen dat de personenauto hem via een busbaan wilde inhalen. Na verhoor werd de chauffeur op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na niet tonen legitimatie

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 14:30 uur een 25-jarige man uit Oosterhout aangehouden in het Valkenbergpark. Agenten kwamen de man in het park tegen toen deze een joint aan het draaien was en alcohol aan het drinken was. Ze vroegen de man tot drie keer toe naar zijn indentiteitsbewijs maar er kwam geen reactie. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor en ontvangst van drie bekeuringen (alcohol en drugs in het openbaar en niet tonen van legitimatie) kon de man weer zijn weg volgen.

Jonge bestuurder aangehouden

SPRUNDEL: De politie heeft maandagmiddag rond 15:15 uur op de Hoogakker in Sprundel een 15-jarige jongen uit St Willebrord aangehouden wegens het niet voldoen aan de identificatieplicht. Agenten vroegen de jongen hierom nadat ze constateerden dat hij mogelijk als minderjarige op een brommer reed en deze brommer niet verzekerd was. De jongen heeft vrijwillig afstand gedaan van de brommer. Na verhoor kon de jongen met twee bekeuringen op stap weer vertrekken.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 16:50 uur in de Ginnekenstraat een 14-jarig meisje uit Lage Zwaluwe aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze had twee paar schoenen in haar tas gedaan en was zonder te betalen de winkel uit gelopen. Het alarm ging echter af. In eerste instantie gaf het meisje een valse naam op aan agenten die ter plaatse waren gekomen. Na verhoor op het bureau werd zij overgedragen aan haar verzorgers. De dievegge krijgt mogelijk een HALT-straf.

Aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 00:30 uur in een woning in de wijk Biesdonk een 56-jarige Bredanaar aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht eerder die avond zijn 48-jarige vriendin in hun woning te hebben geduwd en bedreigd. De man had alcohol gedronken en kreeg ruzie met zijn vriendin. Waarover is nog niet precies bekend, maar de twist resulteerde in eerder genoemde strafbare feiten. De man werd overgebracht naar het bureau en conform het protocol van huiselijk geweld in verzekering gesteld. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.

Man aangehouden na bedreiging met een mes

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 00:45 uur in de Kesterenlaan een 25-jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 39-jarige Bredase te hebben bedreigd met een mes. De man zou de vrouw vaker hebben lastiggevallen. De politie onderzoekt nog waarom dit was. Deze keer belde de man aan en toen de vrouw opendeed trok hij een mes en zette dit tegen haar keel. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar zal hij in de loop van de dag worden verhoord. De politie neemt binnenkort ook de aangifte van de vrouw op.

Politie controleert snelheid

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend tussen 09:45 11:15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Tilburgseweg. Op dat traject geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 1270 automobilisten passeerden de controlepost. 64 van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Auteur: Manfredi Mauro