Dexia Bank


Vanaf vandaag kunnen de 800 000 Dexia Direct Net cliënten volledig online rekeningen openen, bankkaarten aanvragen en hun kredieten raadplegen.

17/04/2007

Internetbankieren blijft nog steeds groeien : vorig jaar maakten 2,75 miljoen Belgen gebruik van de computer om hun bankverrichtingen via internet uit te voeren. In 2002 waren er dat slechts 1 miljoen. Dexia Direct Net kende het afgelopen jaar, zowel voor de nieuwe contracten als voor het aantal actieve gebruikers, zelfs een stijging van ongeveer 50%.

Vanaf heden kunnen de 800 000 Dexia Direct Net cliënten die inloggen op Dexia Direct Net een hele reeks nieuwe functies ontdekken!

De cliënt kan volledig online - dus zonder tussenkomst van een bankmedewerker - een zichtrekening, spaarrekening, effectendossier, termijnrekening of pensioenspaarrekening openen. De rekeningnummers zijn onmiddellijk zichtbaar en hij kan er meteen geld op storten. Bij het openen van een zichtrekening kan hij bovendien ook tezelfdertijd een bankkaart aanvragen.

De cliënt kan zijn rekeningen een duidelijkere naam geven of zijn partner toevoegen als houder/volmachthebber op de rekening. Er kan op dezelfde rekening zelfs een apart compartiment gecreëerd worden voor een andere munteenheid.

Online een nieuwe kredietkaart aanvragen behoort ook tot de nieuwe mogelijkheden.

De cliënt krijgt een lijst van kaarten waarvoor hij in aanmerking komt en waaruit hij de meest geschikte kan kiezen. Men kan ook een kaart uit een hogere categorie aanvragen (bijvoorbeeld overschakelen van een MasterCard Red naar een MasterCard Gold).

In een aanzienlijk deel van de gevallen kan de aanvraag volledig online afgehandeld worden en kan de cliënt een paar dagen later zijn kaart in zijn agentschap gaan afhalen.

De cliënt kan sinds kort ook de status van al zijn kredieten raadplegen. Hij vindt er ook alle details van zijn woonkrediet: oorspronkelijk bedrag, uitgevoerde terugbetalingen, terug te betalen saldo, overzicht van alle maandelijkse afbetalingen. Een erg praktische tool dus die een overzichtelijk geheel aanbiedt van de status van zijn hypothecaire lening.

Dexia Direct Net heeft voortaan het label âAnySurferâ, wat betekent dat de toepassing via de software text-to-speech en de aangepaste Dexia-kaartlezer ook toegankelijk is voor blinden en slechtzienden. De informatie die op het scherm verschijnt, wordt omgezet in geluid. Dexia is trouwens de enige Belgische bank die deze dienst aanbiedt aan blinden in de applicatie internetbanking.