Proximus


Proximus en Fujitsu Siemens Computers lanceren laptop met ingebouwde 3G Breedband modem

Snel mobiel toegang tot e-mail, internet en professionele informatie via het 3G-netwerk van Proximus

Proximus en Fujitsu Siemens Computers lanceren de AMILO Pro V3545, de eerste laptop met geïntegreerde UMTS/HSDPA-technologie voor business klanten in België. Door de ingebouwde 3G Breedband-modem is deze laptop direct klaar voor mobiele toegang tot e-mail, internet en bedrijfstoepassingen via het Proximus 3G-netwerk.

Vandaag brengen Proximus en Fujitsu Siemens Computers de AMILO Pro V3545 voor professionele gebruikers op de Belgische markt, de eerste laptop met ingebouwde draadloze breedbandverbinding en simkaart. Door de geïntegreerde 3G Breedband-technologie is deze laptop direct klaar voor gebruik op het Proximus-netwerk.

Door de samenwerking met Fujitsu Siemens Computers is Proximus de eerste mobiele operator in België die deze mobiele oplossing aan zijn klanten kan bieden. Bovendien versterkt Proximus hiermee zijn positie als marktleider op het gebied van mobiele oplossingen voor zijn klanten.

Fujitsu Siemens Computers biedt sinds juli 2006 een assortiment notebooks en handheld-toestellen aan met geïntegreerde 3G/UMTS en HSDPA-functionaliteit. Tot vandaag hadden de Proximus-klanten toegang tot mobiel internet met hun laptop via een Vodafone Mobile Connect datakaart of een USB-modem. De ingebouwde UMTS/HSDPA-systemen van Fujitsu Siemens Computers bestaan uit een volledig geïntegreerde UMTS/HSDPA-communicatiemodule en antenne die tot nu toe alleen als uit de computer stekende uitbreidingskaarten bestonden.

De business klant heeft met de nieuwe AMILO Pro V3545-laptop dus geen aparte datakaart of USB-modem meer nodig. Met de ingebouwde 3G-breedbandmodem, de nodige software en de Proximus-simkaart is de laptop onmiddellijk gebruiksklaar. De klant is direct online en zijn e-mail, het bedrijfsnetwerk en het internet heeft hij altijd binnen handbereik; thuis, op kantoor of onderweg. De AMILO Pro V3545-laptop, uitgerust met ingebouwde draadloze 3G Breedband-modem wordt aangeboden voor de prijs van EUR 1.349 (BTW en Recupel inbegrepen).

Proximus-klanten hebben al sinds mei 2004 toegang tot mobiel internet via het 3G-netwerk van Proximus. In juni 2006 was Proximus de eerste mobiele operator in België die 3G Breedband (HSDPA) lanceerde. Met 3G Breedband is het voor laptopgebruikers mogelijk om bijna even comfortabel te surfen op een laptop als met een snelle internetaansluiting thuis of op kantoor. Via het 3G-netwerk van Proximus kunnen downloadsnelheden tot 3,6 megabit per seconde gehaald worden. Het 3G-netwerk van Proximus heeft een bereik van meer dan 80% van de bevolking.

© Copyright 2007 Proximus. Alle rechten voorbehouden.