Ingezonden persbericht


Open repetitieavond gospelkoor True Witness

LEENS - Gospelkoor True Witness is een open gospelkoor uit Leens wat voornamelijk bestaat uit jongeren. Het gospelkoor is op zoek naar nieuwe leden die willen mee zingen met dit enthousiaste koor. Iedereen mag meezingen. Daarom organiseert True Witness op dinsdagavond 17 april 2007 een open repetitieavond van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Wil je zingen in een leuk koor met enthousiaste mensen, jong en oud? Dan ben je van harte welkom bij het gospelkoor True Witness. Dit open koor is namelijk altijd op zoek naar nieuwe leden en daarvoor organiseren ze nu zelfs een open repetitie. Het koor nodigt iedereen, jong en oud, uit om dinsdagavond 17 april 2007 naar de open repetitieavond te komen. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen en als men mee wil zingen dan kan dat natuurlijk.

Dit koor staat onder leiding van twee dirigenten. Bineke Berkenbosch en Anna Damstra. Bineke Berkenbosch is jarenlang actief geweest in een eigen praiseband genaamd "Colours of Eden" en andere koren. Sinds een jaar staat ze voor dit enthousiaste koor. Anna Damstra is een jonge dirigent van 19 jaar die zelf al geruime tijd op dit koor zit en in de muziekwereld actief is. Momenteel volgt ze een studie aan de Academie voor Popcultuur. Het koor beschikt dus over twee ervaren dirigenten waarvan één een jonge dirigent is. Dit is uniek en leuk te noemen voor dit soort koren. Het huidige gospelkoor bestaat inmiddels uit leden variërend in leeftijd. Zowel jong als oud is welkom in dit koor.

Het repertoire van gospelkoor True Witness is heel breed. Dit koor zingt vlotte en vrolijke, maar ook indringende liederen met een christelijke boodschap. De muziek is gebaseerd op de bijbel; het gospelkoor probeert iets van de boodschap van God over te brengen op het publiek, maar ze laten een ieder in zijn/haar waarde voor wat betreft de interpretatie van de songteksten die het koor zingt. Het koor wil vooral dat mensen het naar hun zin hebben als ze met het koor meezingen of naar de muziek luisteren. De muziek is een middel om veel mensen te bereiken. Er worden diverse Engelse en Nederlandse nummers gespeeld en gezongen, van rustig tot swingend. Het koor wordt afwisselend begeleid door drums, piano, gitaar en basgitaar. Het koor studeert liederen in en werkt elke keer naar een concert toe. Samen met het koor wordt er gedacht over de liederen en de invulling van zo'n concert. Het gospelkoor heeft al diverse concerten gegeven in de regio. Ten Post, Groningen, Zoutkamp, Lauwersoog enzovoorts.

De open repetitieavond vindt plaats in de Geref Vrijgemaakte kerk, Valge 16 te Leens. De avond duurt van 20.00 uur tot 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u ook kijken op http://www.truewitness.nl. Als u vragen heeft dan kunt u ook terecht bij koorlid Ellis Klunder, 0595572331.

////\\\\

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Mevr. Ellis Klunder M. 0612196907, T. 0612196907
Of met Jeroen Berkenbosch
M. 0623533236


---- --