Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Overzichtsproeverij Griekse Kwaliteitswijnen

Op dinsdag 17 april a.s. organiseert Hellenic Foreign Trade Board (HEPO) in samenwerking met TOT Public Relations een overzichtsproeverij voor Griekse kwaliteitswijnen. Ongeveer 30 Griekse wijnproducenten zullen naar Nederland komen om hun beste wijnen te presenteren aan professionals, vakhandel en consumenten.

Moderne kwaliteit uit een oude wereld
Griekenland is een opkomend wijnland dat wijnen van topformaat levert. Die kwaliteit komt voornamelijk voort uit de diversiteit aan terroirs en de klimatologische verschillen van de wijnregio's. Door investeringen in de wijnbouw en een nieuwe generatie wijnmakers, die zowel met inheemse als internationale druivenrassen werken, zetten de Grieken grote stappen voorwaarts in de wijnwereld.

Presentatie
Speciaal voor deze proeverij komt de heer Constantin Stergides, hoofdredacteur van het Griekse wijnvakblad Ampelotopi (wijngaard) naar Nederland. Tijdens zijn presentatie zal hij ingaan op de diversiteit van de Griekse wijngebieden, gevolgd door een begeleide proeverij.

Kom en maak kennis met moderne kwaliteitswijnen uit een oude wereld!

De volgende wijnhuizen zullen in ieder geval aanwezig zijn: ACHAIA CLAUSS QUALITY VINIFICATION S.A. - ALPHA ESTATE - ANTONOPOULOS VINEYARDS S.A.

CRETA OLYMPIAS - DOUGOS WINERY - DOUROS WINERY - HATZIDAKIS WINERY SANTORINI

J.BOUTARIS & SON WINERIES - DOMAINE GEROVASSILIOU - KATOGI STROFILIA - DOMAINE KATSAROS

KIR-YIANNI - KTIMA PAVLIDIS S.A. - KTIMA TSELEPOS DOMAINE COSTA LAZARIDI S.A. - LYRARAKIS WINES

MEGAPANOS WINERY - MERCOURI ESTATE - OINOTECHNIKI LTD/ZACHARIAS VINEYARDS

SANTO WINES COOP - SEMELI - DOMAINE G. KOKOTOS - DOMAINE SIGALAS S.A. - DOMAINE SKOURAS S.A.. TSANTALI - DOMAINE VASSILIOU.

Datum: Dinsdag 17 april 2007
Locatie: World Forum Convention Centre, Den Haag
Programma: 12:00 - 19.00 uur Proeverij open voor professionals 13:00 uur Lunch buffet
14:00 - 14:45 uur Presentatie voor professionals
15:30 - 19.00 uur Proeverij tevens open voor consumenten (entree ¤15) 15:30 - 16:15 uur Presentatie voor consumenten
17:30 uur Grieks mezze buffet

Voor meer informatie of uw aanmelding kunt u een e-mail met uw bedrijfsgegevens sturen aan TOT-PR, info@totpr.nl. O.v.v. Griekse wijnproeverij. Vermeld hierbij goed uw bedrijfsnaam, naam (en de namen van de mensen die met u mee komen) en volledige adres.

Het entreebewijs voor de presentatie wordt bij binnenkomst verstrekt. Per presentatie kunnen 40 personen deelnemen en vol=vol. Kom dus op tijd!

17 april 2007
Plaats: World Forum Convention Center, Den Haag
Info: www.totpr.nl, 010 2211311

---