Gemeente Heerde

Week 16, 17 april 2007

Burgerlijke stand

Geboren
. Bart Braakman, zoon van A. Braakman en A.A. Beekman . Sylke Nienke Regterschot, dochter van H.R. Regterschot en M.R. Borreman . Sanne Anouk van de Beek, dochter van A.N.G. van de Beek en E. van den Brink

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap
. J.A. Verhoef en A. Remmerts
. E. Klein Tijssink en W. Nieuwenhuis

Huwelijk
. H. Stijf en L. Bultena

Overleden
. L. Frederikze-Binnendijk
. W.A. van Prooijen
. J. van der Horst-Eikelboom
. G. Tessemaker
. J.D. Stormink

Bent u veteraan?

Op 29 juni wordt landelijk extra aandacht geschonken aan veteranen. Het hoofddoel van deze Nederlandse veteranendag is het uiten van waardering voor hun inzet. Zo kennen we niet alleen veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, Indië, Nieuw-Guinea en Korea, maar inmiddels ook veel jonge veteranen. Dat zijn veteranen die ingezet werden bij internationale vredesmissies in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

Ook de gemeente Heerde wil aandacht aan deze bijzondere categorie inwoners besteden. Dus bent u veteraan en woonachtig in de gemeente Heerde, geef u dan op voor 15 mei door onderstaande bon te sturen naar: gemeente Heerde, J. van den Berg, Antwoordnummer 2, 8160 VG HEERDE.

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met Jeanien van den Berg (team Bestuursondersteuning) tel. 0578 - 699499 of via jeanien.berg@heerde.nl

?____?____?____?____?____?____?____?____?____?___?____?____?__

Naam: --------------------------------------------------------------------------------------------- Adres: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Postcode/woonplaats: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Veteraan uit oorlog/ van vredesmissie: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Legeronderdeel: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Geboortedatum: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Activiteiten


- hele maand april
verloting ten bate van Oranjevereniging Maxima door Oranjevereniging Maxima, Feestcommissie basisscholen Wapenveld


- woensdag 18 tot en met zaterdag 21 april
kermis in het Stationspark in Wapenveld; organisatie Kermissen en Lunaparken

Collectes


- De Nederlandse Hartstichting collecteert van 16 tot en met 21 april
- Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp collecteert van 23 tot en met 28 april

Avondschietoefeningen

Woensdag 18 april en dinsdag 24 april worden op het artillerieschietterrein in 't Harde avondschietoefeningen gehouden. De Nieuwe Zuidweg is dan wel toegankelijk, maar er is mogelijk wel geluidshinder.

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn van Defensie: 0525 - 657700. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: 0800 - 0226033.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 09.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 08.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Tussen 19 april en 2 mei kan oud papier worden ingeleverd bij de Ontmoetingskerk aan de Kanaalstraat in Heerde.

Op 23 en 24 april staat bij o.b.s. De Spreng aan de Andoornstraat in Heerde een container voor oud papier.

Bij de Horsthoekschool aan de Oenerweg in Heerde kan op 25 april oud papier worden ingeleverd. Tussen 18.30 en 19.00 uur is er hulp bij het lossen.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Eperweg 46A te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok en de maximaal toegestane inhoud worden overschreden


- het gedeeltelijk plaatsen van een carport op het perceel Machteldskamp 33 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de carport gedeeltelijk buiten de bestemming erf is gesitueerd

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 18 april 2007 gedurende twee weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 4 april 2007 tot 11 april 2007 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het vergroten van de woning op het perceel Burgemeester Schorerlaan 4 te Heerde
- het plaatsen van een dakkapel op het perceel De Haverkamp 17 te Heerde
- het geheel vernieuwen van dakbedekking op het perceel Bijlakker 1 te Heerde
- het plaatsen van een dakkapel op het perceel Acacialaan 70 te Heerde

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het veranderen van het woonhuis op het perceel Sprengenweg 12 te Heerde
- het veranderen van een pannendak in een rieten kap op het perceel Elburgerweg 26-I te Heerde
- het oprichten van een opslagloods op het perceel Beatrixweg 3c te Heerde
- het geheel oprichten van een restaurant en feestzaal op het perceel Koerbergseweg 4/1 te Heerde
- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Wapenvelderkerkweg 32 te Wapenveld

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Ruimte op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Ingekomen aanvragen sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 4 april 2007 tot 11 april 2007 de volgende aanvragen om sloopvergunning heeft ontvangen:


- voor het slopen van een schuur op het perceel Groteweg 46 te Wapenveld
- voor het slopen van diverse bijgebouwen op het perceel Assendorperstraat 5 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Ruimte op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vernieuwen van een berging op het perceel Haneweg 37 te Heerde
- het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Brinkweg 17 te Wapenveld Verzonden: 5 april 2007

reguliere bouwvergunning voor:

- het geheel plaatsen van een overkapping op het perceel Sportlaan 10B te Heerde Verzonden: 3 april 2007

Openbare welstandsvergadering

Donderdag 19 april 2007 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 15.00 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 18 april 2007 ter inzage. De vergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Donderdag 26 april vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 24 april 2007 ter inzage. De vergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De stukken kunt u inzien bij de balie van de afdeling Ruimte. De agenda's worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn horen wij dit graag. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Bekendmaking Wet milieubeheer
Het college van Heerde maakt bekend dat vanaf 18 april 2007 ter inzage liggen de aanvraag volgens artikel 8.4 van de Wet milieubeheer en het ontwerpbesluit van:


- Dierenpension Heidewonne, Kamperweg 27 te Heerde voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende milieuvergunning in verband met het veranderen en na die verandering in werking hebben van een dierenpension op het perceel kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie A, nr. 2879, plaatselijk bekend Kamperweg 27 te Heerde.

De stukken blijven ter inzage liggen totdat de termijn is verstreken waarbinnen tegen het besluit beroep kan worden ingesteld.

Een ieder kan binnen zes weken vanaf de dag van terinzagelegging van het ontwerpbesluit schriftelijk en mondeling zienswijzen indienen bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Wanneer iemand zienswijzen indient, wordt de vergunningaanvrager in de gelegenheid gesteld hierop te reageren.

Wanneer geen gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid zienswijzen in te dienen, kan later in principe ook geen beroep tegen het definitieve besluit worden ingesteld.

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en 's middags op afspraak.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699432.

Verleende kapvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat een kapvergunning is verleend aan:


- Triada, Eperweg 61 te Heerde voor het kappen van 2 populieren aan de Dürst Brittlaan te Heerde, nabij de aula Verzonden: 4 april 2007

Overige verleende vergunningen

Vergunning/toestemming/ontheffing op grond van APV verleend aan:


- Skeelerclub Oost-Veluwe voor het organiseren van een skeelertoertocht op zaterdag 7 april 2007 en op zaterdag 25 augustus 2007 van 10.00 uur tot 14.00 uur Verzonden: 4 april 2007

- Oranjecomité Veessen-Vorchten-Marle voor het organiseren van het Oranjefeest in Veessen op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni 2007 Verzonden: 4 april 2007

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --