Amsterdam Oud Zuid


Ambtenaar Oud-Zuid vrij: geen aanklacht in asbestzaak

De ambtenaar van Oud-Zuid die eerder werd aangehouden in verband met de asbestzaak, is vrijdagmiddag na de voorgeleiding vrijgelaten. Er is geen aanklacht tegen hem, noch hoeft hij zich beschikbaar te houden voor nader verhoor. De verdenking van betrokkenheid bij de (vermeende) malafide praktijken van twee vastgoedbedrijven rond asbestsanering, is daarmee uit de wereld. Het stadsdeel is opgelucht dat zijn integriteit niet langer ter discussie staat.

Intussen heeft het stadsdeel zicht op de woningen van de twee vastgoedbedrijven waarvoor vanaf het jaar 2000 een splitsing-bouw- en/of sloopvergunning is afgegeven. Bewoners van deze woningen kunnen bij het stadsdeel terecht voor informatie. Het stadsdeel kan uitzoeken of er een zogenoemde schone lucht verklaring is afgegeven. Dat betekent dat de woning asbestvrij is. Als er geen schone lucht verklaring is, dan zal het stadsdeel door TNO de woning op asbestconcentratie laten onderzoeken. Het stadsdeel vraagt de politie vanochtend om meer concrete informatie over voor welke panden reële gezondheidsrisico's bestaan en zal op grond van deze informatie maatregelen treffen.

Centraal telefoonnummer
Via het centrale telefoonnummer van de stad: 14 020 kunnen burgers zich informeren, ook over gezondheidsaspecten. Voor vragen over woningen in Oud-Zuid worden zij direct verbonden met een medewerker van dit stadsdeel.