Ingezonden persbericht


Chr. bibliotheek Tolle Lege ontvangst DUIZENDEN boeken

Reactie op verzoek boeken te schenken "overweldigend"


Dit hadden we nooit kunnen denken, we zijn sprakeloos. Zo maar enkele bewoordingen die wij hebben bij de reactie's op het boekenschenken t.b.v. chr. bibl. Tolle Lege te Numansdorp voor de boekenmarkt. De afgelopen tijd is de boekenactie van chr. bibliotheek Tolle Lege onderwerp van menig artikeltje geweest in de bladen en bijlagen. Chr. bibliotheek Tolle Lege, die sinds november 2002 draait (en dus eind van het jaar haar lustrum viert, momenteel draait met 12 VRIJWILLIGERS, 600 leden en bijn 6.000 boeken heeft) riep particulieren op om boeken af te geven voor de bibliotheek c.q. rommelmarkt.

De reactie op dit verzoek via de pers was werkelijk overweldigend! Vele, ja zeer velen wisten ons te vinden. En de bibliotheek heeft menig boeken aan haar selectie toe kunnen voegen. Daarnaast waren er duizenden boeken die zo maar aangeboden werden. We hadden dit werkelijk NOOIT gedacht. Vele particulieren hebben ons gebeld en de TOYOTA heeft vele kilometertjes gereden om alles op te halen. Maar ja, dat moet je voor HET goede doel over hebben,toch? De staat van de boeken is zeer goed. De oudere boeken doen we weg voor rommelmarktprijzen (6 boeken voor 5 euro!!) De betere boeken hebben we schappelijke prijsjes per boek gegegeven, waarbij we zorgen dat we ALTIJD onder de marktprijs zitten. Natuurlijk maken we ook wel eens foutjes, maar ja dat gebeurt bij zoveel boeken... en de mensen wijzen ons er dan zelf wel op hebben we gemerkt.....

Op DV (a.s.) zaterdag 21 april van 9-12 uur gaat de boekenschuur VOOR IEDEREEN open en is iedereen WELKOM aan de Bernardstraat 19 te Numansdorp!

En dat is a.s. zaterdag niet enige! Van 11-12 uur hebben we OPEN HUIS in onze bibliotheek aan de wethouder van de Veldenweg 5 te Numansdorp. De medewerkers staan klaar om u te woord en te staan en voor ieder lid ligt er een GRATIS CATALOGUS klaar met een volledig overzicht van ALLE 6.000 boeken. HARTELIJK WELKOM!

Mocht u als redactie nog iets meer willen weten over de bieb, dan kunt u contact opnemen met A de Jong, 0186-654124. Bij dit persbericht zijn enkele foto's gevoegd van de duizenden boeken die over een paar dagen uitgepakt gaan worden! (opvragen bij afzender)

Albert de Jong
0186-654124