Heijmans N.V.

Dinsdag 17 april 2007
16 april 2007
HEIJMANS BIJ TOP-DRIE VOOR PPS KROMHOUT KAZERNE

Heijmans / Integra Partners Kromhout is door het ministerie van Defensie geselecteerd voor de laatste ronde van de Europese aanbesteding van de nieuwbouw en exploitatie van het onderkomen van het Commando Landstrijdkrachten in Utrecht, de Kromhout Kazerne. Daarbij gaat het niet alleen om ontwerp en bouw, maar ook om financiering, onderhoud en facilitaire diensten gedurende 25 jaar na de bouw.

Defensie heeft het project als publiek-private samenwerking (PPS) volgens de procedure van de concurrentiegerichte dialoog aanbesteed. Door deze manier van aanbesteden worden marktpartijen in staat gesteld innovatieve oplossingen met meerwaarde te bieden en daarover in dialoog te gaan met Defensie. Op deze manier zal naar verwachting een kwalitatief goede en financieel voordelige huisvesting worden gerealiseerd op het terrein van de Kromhout Kazerne.

In totaal zijn er drie partijen geslecteerd voor de laatste fase van deze aanbesteding. Heijmans / Integra Partners Kromhout is nu uitgenodigd om samen met Defensie verdere invulling te geven aan hun eerste ontwerpideeën en projectvisies. De komende periode volgt een uitwerking van de massastudies tot voorlopige ontwerpen. Ook de overeenkomst, de zgn. Design, Build, Finance, Maintain en Operate (DBFMO)-overeenkomst, is onderwerp van gesprek. In januari 2008 zullen de partijen hun definitieve inschrijving indienen, waarna Defensie in maart 2008 tot voorlopige gunning zal overgaan. De nieuwe kazerne moet begin 2010 klaar zijn voor gebruik door het Commando Landstrijdkrachten en andere staven en onderdelen van Defensie.

In het Integra-consortium werkt Heijmans (inclusief BURGERS ERGON) samen met NIBC Infrastructure, Johnson Controls IFM, BroekBakema en Quadrat.