Politie Gelderland-Zuid

Getuigen mishandeling gezocht

Culemborg, 16-04-2007 o De politie is een onderzoek gestart nadat een 22-jarige man uit Culemborg zondagmiddag aangifte deed van mishandeling. Getuigen worden verzocht zich te melden.

De automobilist reed over de Limburg Stirumstraat richting Rijksstraatweg in Culemborg omstreeks 16.15 uur. Ter hoogte van de Middelcoopstraat verleende de man volgens eigen zeggen voorrang aan de bestuurder van een zilverkleurige Mercedes, oud model type 190 of 200. Beiden voertuigen reden vervolgens verder over de Rijksstraatweg, achter elkaar.
Ter hoogte van de Scheapmanlaan moest de jongeman hard remmen om een aanrijding te voorkomen, door het abrupt afremmen en afslaan van de automobilist voor hem. Hierop claxonneerde de man geschrokken.

Achtervolging
Op de Rijksstraatweg, ter hoogte van de benzinepomp wachtte deze automobilist vervolgens voor het rode verkeerslicht. Plotseling werd de autodeur open getrokken en riep een onbekende man de jongeman toe, wat hij nou wilde. De jongeman vervolgde zijn weg maar werd door de andere automobilist gevolgd en herhaaldelijk bijna klem gereden. Uiteindelijk stopte de jongeman op de Tunnelweg bij een tankstation.

Mishandeling
Bij de pomp blokkeerde de andere automobilist de doorgang van de jongeman door zijn auto ervoor te zetten. De bijrijder van deze auto trok het autoportier open, waarna hij de jongeman enkele keren in zijn gezicht sloeg. Daarbij werd de jongeman woordelijk bedreigd. De automobilist bleef in zijn auto zitten en deed niets om de mishandeling te voorkomen.

Signalement
De dader van de mishandeling zag er als volgt uit. Noord-Afrikaans uiterlijk met geschatte leeftijd van 25 jaar Fors postuur en ongeveer 180 cm. lang
Bol gezicht met donkere ogen
Kort geschoren zwart haar

Zwart t-shirt zonder opschrift met donkere broek

Getuigenoproep
Hebt u informatie over deze zaak? Bel dan met politieteam Culemborg via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem".