Gemeente Wieringen

Contact tussen bedrijfsleven en gemeenten

Bedrijfscontactfunctionaris voor Wieringen en Wieringermeer

Om het economisch ondernemersklimaat in de gemeenten Wieringen en Wieringermeer te bevorderen en te optimaliseren hebben deze gemeenten gezamenlijk een bedrijfscontactfunctionaris aangesteld. De bedrijfscontactfunctionaris, Matthijs Beute, is op 1 maart met zijn werkzaamheden begonnen.

Samenwerking De gemeenten Wieringen en Wieringermeer hebben afgesproken intensiever te willen samenwerken. Wieringermeer heeft per april 2006 de organisatie aangepast. De nieuw gevormde afdeling Projecten & Regie is met name verantwoordelijk voor het realiseren van de ambities uit het recent vastgestelde Structuurplan. De bedrijfscontactfunctionaris is voor beide gemeenten de belangrijke schakel in het bevorderen en onderhouden van de contacten tussen het bedrijfsleven en de gemeenten met als doel het in gezamenlijkheid bevorderen en optimaliseren van een goed economisch ondernemersklimaat.

Contactpersoon De bedrijfscontactfunctionaris is het aanspreekpunt voor ondernemers als het gaat om de benodigde vergunningen voor bedrijfsvestigingen. Daarnaast zal hij een relatienetwerk gaan opbouwen en onderhouden dat erop gericht is om vanuit de gemeenten een optimale dienstverlening naar het bedrijfsleven te bevorderen. Ook is de bedrijfscontactfunctionaris het aanspreekpunt voor georganiseerde belangverenigingen.

Adviseur Naast contactpersoon voor bedrijven en belangenverenigingen adviseert de bedrijfscontactfunctionaris de portefeuillehouders en besturen ten aanzien van promotie, acquisitie, verkoop van bedrijfsgrond en economische aangelegenheden.

Contact Matthijs Beute is bereikbaar op telefoonnummer (0227) 60 63 04 of per e-mail op: matthijs.beute@wieringermeer.nl.