Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

17 april 2007

Zeven West-Vlaamse fietsnetwerkkaarten in een verzamelbox

SPORTIEVE CADEAUTIP VOOR MOEDER- OF VADERDAG: VERZAMELDOOS MET FIETSKAARTEN

De verzameldoos met zeven fietsnetwerkkaarten (de Westhoek, de Leiestreek, het Brugse Ommeland, de Kust) is een origineel en sportief geschenkidee voor moeder- of vaderdag. De fietsnetwerken met knooppunten zijn dé grote nieuwigheid in het toeristische-recreatief aanbod. In ruim één jaar tijd zijn meer dan 150.000 kaarten verkocht. Door de recordbelangstelling mag West-Vlaanderen zich meer dan ooit profileren als een fietsprovincie.

De nieuwe fietsbox bevat inspiratie voor dagenlang ontspannend fietsplezier. In de verzameldoos zitten alle zeven fietsnetwerkkaarten gebundeld. Een fietsnetwerk is een geheel van bewegwijzerde fietswegen. Op de plaatsen waar meerdere trajecten samenkomen, ontstaat een knooppunt. Hier kies je in welke richting je verder fietst. Elk knooppunt krijgt een nummer. Op die manier zijn in de hele provincie 650 fietsknooppunten verspreid: 230 in het Brugse Ommeland, 167 in de Leiestreek en 251 in de Westhoek. De nummers van de knooppunten worden onderweg vermeld op extra doorverwijsborden.

Er bestaan twee kaarten voor de Westhoek (Noord en Zuid), twee voor het Brugse

Ommeland (Noord en Zuid), twee voor de Leiestreek (West en Oost) en één voor de

Kust. De trajecten langs de Kust zijn gelinkt met de fietsnetwerken in de Westhoek en in het Brugse Ommeland.

De fietsbox met zeven fietsnetwerkkaarten kost 30,00 EUR. Afzonderlijke fietsnetwerkkaarten kosten 6,00 EUR. De fietsbox is te koop bij Westtoer, Kon. Albert I-laan 120, 8200 St.Michiels-Brugge, tel. 050/30 55 00, e-mail: info@westtoer.be. Portokosten : 4 EURO per box. Gelieve vooraf te storten op rekeningnummer 464-6150622-02. Eveneens te koop in het provinciaal informatiecentrum Tolhuis, Jan van Eyckplein te Brugge, tel. 0800/20 021. Bestellen op internet: www.fietsen-wandelen.be.

Info voor de redactie:

In bijlage illustratie in lage resolutie. Extra rechtenvrije illustraties: contacteer Nele Desloovere, tel.: 050/30 55 17 - E-mail: Nele.desloovere@westtoer.be. De illustraties worden per e-mail toegestuurd.