Ingezonden persbericht


BMC Software breidt BSM-strategie verder uit met
Service Request Management (SRM)

Nieuwe oplossing kan de operationele kosten van de service desk met de helft of meer omlaag brengen

Schiphol-Rijk, 17 april 2007 - BMC Software brengt vandaag als eerste in de branche de geïntegreerde BMC Service Request Management oplossing op de markt. Deze nieuwe BMC-oplossing heeft de potentie om te zorgen voor een kostenreductie van de service desk met minstens 50%. Dit kan doordat het aantal noodzakelijke telefoontjes naar de service desk fors verminderd kan worden, met als gevolg dat medewerkers minder van hun productieve tijd verspillen.

De BMC Service Request Management oplossing is volledig geïntegreerd in BMC's Business Service Management (BSM) strategie. Het is tevens de enige SRM-oplossing op de markt met oorspronkelijke integratie en de mogelijkheid om serviceaanvragen in de back-office af te handelen door een raadpleegbare servicecatalogus aan te bieden. Deze catalogus zorgt dat alle beschikbare services zichtbaar en oproepbaar zijn, en dat de status online te zien is.

Naast de kostenbesparingen zorgt implementatie van BMC SRM er ook voor dat de medewerkers van de customer service desk hun aandacht kunnen richten op incidenten met een veel hogere prioriteit en op die manier efficiënter kunnen opereren.

SRM bestaat uit verschillende componenten waarmee een organisatie de efficiëntie van zijn service desk kan verhogen. Doordat zelfbediening is geïntegreerd, voorziet SRM in één enkele locatie waar eindgebruikers door de servicecatalogus kunnen bladeren en hun serviceverzoek kunnen indienen. Met de servicecatalogus van SRM beschikken organisaties over een centrale plek waar operationele informatie wordt verzameld over beschikbare services. Ook is er beschrijvende informatie te vinden die helpt bij het selecteren van de juiste service.

Door SRM toe te voegen aan het bestaande IT portfolio gaat een organisatie een stap verder dan het beheer van een servicecatalogus alleen. Het stelt klanten bovendien in staat zich te focussen op strategische initiatieven, zoals het bevorderen van hun BSM-strategie of van hun ITIL raamwerk, die van invloed zijn op de business als geheel.

Supportorganisaties hebben momenteel weinig zicht op de resources die worden gebruikt voor het realiseren van services en de kwaliteit daarvan. Bovendien hebben supportorganisaties er moeite mee hun resources en kosten zo in te zetten dat ze daarmee waarde genereren voor de business. SRM zorgt voor een transparante verbinding van serviceverzoeken aan de back-office afdelingen door veel van de taken die zorgen voor een consistente dienstverlening, te automatiseren. Met SRM zijn organisaties bovendien in staat dergelijke serviceverzoeken van begin tot eind te volgen en te beheren, wat zorgt voor een effectief beheer van de vraag, de resources en de kosten.

"De zichtbaarheid van de business en de wet- en regelgeving zorgen ervoor dat IT de hoogste kwaliteit van dienstverlening moet verschaffen tegen de laagst mogelijke kosten", aldus Tom Bishop, Chief Technology Officer van BMC Software. "Als de enige aanbieder van Service Request Management, geïntegreerd in BSM, richt BMC zich op het helpen verhogen van de productiviteit van IT-organisaties en het mogelijk maken van strategische initiatieven die van invloed zijn op de gehele onderneming."

Voor meer informatie over BMC's SRM-oplossing, kunt u kijken op www.bmc.com. De SRM-oplossing van BMC Software zal leverbaar zijn vanaf half april.

Over BMC Software
BMC Software, Inc. (NYSE:BMC), is een vooraanstaand leverancier op wereldschaal van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor het beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en Service Management. BMC Software is opgericht in 1980 en realiseerde over het boekjaar 2006 een omzet van ongeveer 1,57 miljard dollar. Meer informatie over BMC Software vindt u op www.bmc.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth Kramer

Text 100 Public Relations

Tel: 0031 (0) 20 530 43 49

E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl