Ingezonden persbericht


LANCOM XAC-40-1: robuust en veilig

Draadloos Ethernet in de industrie

Tilburg 17 april 2007 - Ethernet mag in de kantooromgeving inmiddels de standaard zijn, in industriële omgevingen is vaak nog sprake van leveranciersspecifieke oplossingen. LANCOM Systems ontwikkelde daarom op Ethernet gebaseerde oplossingen voor industriële toepassingen. LANCOM presenteert deze oplossingen tijdens de Hannover Fair van 16 tot 20 april 2007.

De nieuwe draadloze WLAN client LANCOM XAC-40-1 is de perfecte aanvulling op de WLAN Access Points van LANCOM. Deze universeel inzetbare en robuuste, draadloze client kan dienst doen als een WLAN-connectieterminal voor een stationaire of mobiele netwerkverbinding. De client fungeert als een transparante WLAN-naar-Ethernet-vertaler en is geschikt voor gebruik onder zware omgevingsomstandigheden.

De LANCOM XAC-40-1 transporteert data met snelheden tot 108 Mbps in de 2.4 GHz- en 5 GHz-frequenties. Verder biedt de client complete beveiligingsmiddelen, QoS-functies en een methodiek voor snelle roaming, waardoor betrouwbare verbindingen altijd gegarandeerd zijn. LANCOM levert tevens een brede reeks van systemen voor beheer en roll-out. LCOS (LANCOM Operating System) voorziet daarbij in een verzameling beheertools en beveiligingsfuncties die tegemoetkomen aan alle eisen.

De LANCOM XAC-40-1 is uiterst betrouwbaar door een viervoudig redundante voeding en robuuste hardware die goed bestand is tegen trillingen en extreme omstandigheden in industriële omgevingen. De compacte behuizing biedt top-hat railbevestiging voor ruimtebesparing bij het installeren in een switching cabinet. De client is inzetbaar bij temperaturen van 20 tot 50 graden Celsius. De IP-40-behuizing betekent dat de LANCOM XAC-40-1 niet alleen inzetbaar is in productieomgevingen, maar ook onder extreme omstandigheden, zoals bij windgeneratoren, grote industriële fabrieken en tal van logistieke omgevingen.

Christian Schallenberg, hoofd Product Marketing bij LANCOM Systems GmbH: "De markt voor industrieel Ethernet biedt veel mogelijkheden voor het implementeren van professionele netwerktechnologie. Deze jonge markt stimuleerde ons om hier speciaal producten voor te ontwikkelen. Wij zijn trots op wat we tot nu toe in deze markt bereikt hebben, nu enkele grote klanten voor de LANCOM WLAN-technologie hebben gekozen."

Een uitgebreide datasheet is beschikbaar op http://www.lancom-systems.nl/Access-Points.47.0.html

De LANCOM XAC-40-1 is vanaf juni 2007 beschikbaar. Deze draadloze WLAN client kost 570 euro, exclusief btw.

Over LANCOM Systems
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.



Ingezonden persbericht