Socialistische Partij

Al tienduizenden handtekeningen voor Irak-actie

17-04-2007 * De handtekeningenactie van de SP en het burgerinitiatief Openheid Over Irak voor een onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse steun aan de Irak-oorlog komt goed op stoom. Via internet en petities op straat zijn inmiddels meer dan 35.000 steunbetuigingen verzameld. De organisatoren hopen over enkele weken boven de 100.000 uit te komen.

Via de actiewebsite OpenheidOverIrak.nu zijn tot nu toe ruim 17.000 handtekeningen opgehaald. Via SP.nl en de petities van SP-afdelingen op straat kwamen in de laatste drie weken ruim 18.000 steunbetuigingen binnen. Initiatiefnemer Harry van Bommel is blij met deze tussenstand. "Het begint goed op gang te komen. Steeds meer afdelingen van de SP gaan voor deze actie de straat op en het publiek reageert onverminderd enthousiast. Ik ben er van overtuigd dat er de komende weken nog vele tienduizenden handtekeningen bij komen, zodat de publieke druk op de Eerste Kamer flink wordt opgevoerd, als daar dit voorjaar wordt gestemd over een onderzoek."

Inmiddels zijn op diverse radiostations spotjes te horen om de actie te ondersteunen en steeds meer websites plaatsen banners ter ondersteuning van de actie. Op 5 mei biedt een groot aantal SP-afdelingen het publiek op de diverse bevrijdingsfestivals de gelegenheid om de actie te steunen. Zie ook:

* Jan Marijnissen: Samen verantwoordelijk voor openheid
* Teken ook voor openheid over Irak!