Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Woningbezitters in onderzoek De Hypotheker: uitgekiend presenteren interieur loont Verse bloemen op tafel maken huis beter verkoopbaar

Rotterdam, 17 april 2007 - Rommel opruimen, verse bloemen op tafel zetten en meer ruimte creëren zijn volgens Nederlandse huizenbezitters uitgekiende 'wapens' om de aantrekkelijkheid van de woning voor potentiële kopers te vergroten. Bovendien blijkt de professionele verkoopstylist in opkomst. Drie op de vier huiseigenaren denkt dat tips van deze adviseur een woning beter verkoopbaar maken. De helft van deze woningbezitters denkt ook dat het pand sneller én voor een hogere verkoopprijs van de hand gaat. Dat blijkt uit onderzoek(*) van De Hypotheker.

De financiële dienstverlener onderzocht hoe Nederlandse woningbezitters denken over initiatieven om een huis beter verkoopbaar te maken. Bijna driekwart van de ondervraagden (71%) denkt dat het interieur van een woning een rol speelt bij de verkoopbaarheid ervan. Belangrijkste acties om deze te verbeteren zijn volgens Nederlandse huizenbezitters 'Rommel opruimen' (genoemd door 90% van de ondervraagden), 'Verse bloemen op tafel' (57%) en 'Deel van de meubels verwijderen/Meer ruimte creëren (44%)'.

Verkoopstylist
Opvallend is de opmars van de verkoopstylist. In de Verenigde Staten wordt vrijwel geen enkel huis verkocht zonder hulp van deze adviseur in het uitgekiend presenteren van de woning. In Nederland is het echter nog een relatief nieuw fenomeen. Van de ondervraagden geeft echter niet minder dan 75% aan ervan overtuigd te zijn dat een verkoopstylist een woning beter verkoopbaar maakt. De helft van deze woningbezitters denkt ook dat een huis zo sneller kan worden verkocht én dat uiteindelijk een hogere verkoopprijs wordt bedongen.

Twee huizen
"Die groeiende populariteit van de verkoopstylist in Nederland verbaast me niets", reageert Kees van de Kerk, marketingmanager van De Hypotheker. "Mensen zien in een programma als de TV Makelaar wat een verkoopstylist kan doen. Bovendien: in een tijd dat het niet altijd even gemakkelijk is om je huis te verkopen, gaan mensen op zoek naar hulpmiddelen. Een verkoopstylist blijkt voor steeds meer mensen een optie te zijn. Want niemand zit natuurlijk te wachten op een constructie waarbij je een half jaar of langer voor twee huizen moet betalen." Woningbezitters die via www.hypotheker.nl een afspraak maken met een van de adviseurs, kunnen tot eind mei gratis kennismaken met de diensten van zo'n verkoopstylist.

Meer verkooptips zijn te vinden op www.hypotheker.nl/verkooptips


- EINDE PERSBERICHT -

Over De Hypotheker
De Hypotheker wil er in haar dienstverlening voor zorgdragen dat de consument de juiste financiële beslissingen neemt. Van het kopen van een huis tot en met de oudedagsvoorziening krijgt de consument op zijn persoonlijke financiële situatie toegesneden advies. De Hypotheker bemiddelt tussen klanten en aanbieders van financiële producten, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Daarmee is De Hypotheker de grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van hypotheken en financiële adviezen. De franchiseketen heeft bijna 150 vestigingen, verspreid door het hele land. Op alle vestigingen zijn hypotheekadviseurs in dienst. In ruim twee derde van de winkels is tevens een financiële coach werkzaam. De hypotheekadviseurs en de financiële coaches hebben landelijk erkende diploma's op hun vakgebied en beschikken over ruime ervaring. De Hypotheker biedt naast persoonlijk advies ook een uitgebreide website met online diensten, waar de consument zich uitgebreid kan oriënteren en een eerste advies kan krijgen. De Hypotheker bestaat ruim 20 jaar en heeft inmiddels aan 350.000 klanten hypotheekadvies en financieel advies gegeven.

Omdat prettig wonen niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend is, is De Hypotheker structureel sponsor van Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij kunnen er met hun ouders in een ontspannen omgeving genieten van alle (aangepaste) comfort die zij thuis vaak niet hebben.

Meer informatie: www.hypotheker.nl.

Voor meer informatie (