Ingezonden persbericht


Persbericht

SWsoft Virtuozzo behaalt 'Ready for IBM DB2 9 Data Server'-certificatie

Herndon, USA, 17 april 2007 - Ondernemingen die IBM DB2 9 data server software draaien kunnen de kracht van virtualisatie inzetten voor betere flexibiliteit en optimalisatie van het datacenter gebruik, door de garantie dat SWsoft Virtuozzo functioneert met IBM DB2 9 software.

De Virtuozzo besturingssysteemniveau servervirtualisatiesoftware heeft de zeer strenge test- en validatie-eisen voor DB2 9 doorstaan. Virtuozzo heeft hiermee de 'Ready for IBM DB2 data server software'-status behaald.

"Ons product voor besturingssysteem servervirtualisatie is bij uitstek geschikt voor database- en business intelligence workloads, dankzij de lage overhead en zeer schaalbare architectuur," aldus Serguei Beloussov, CEO van SWsoft. "IBM's rigoureuze testproces garandeert dat klanten de volledige kracht van de Virtuozzo-technologie kunnen inzetten voor hun productieservers."

Boris Bialek, program director IBM DB2 competitive technologies: "SWsoft Virtuozzo helpt bij het mogelijk maken van virtualisatie van op IBM DB2 data server gebaseerde oplossingen zonder prestatie-overhead. De oplossing kan worden gebruikt voor het consolideren van IBM DB2 databases naar minder fysieke servers."

Het 'Ready for IBM DB2 Data Server Software'-programma is gericht op independent software providers (ISV's) en solution integrators. Zij kunnen hun producten valideren voor compatibiliteit, stabiliteit en functionaliteit in combinatie met IBM DB2 9. In dit geval garandeert het proces dat Virtuozzo eenvoudig en met succes integreert met de IBM DB2 data server software.

"Vergeleken met andere virtualisatiemethoden past besturingssysteemvirtualisatie uitstekend bij database servers", aldus Dan Olds van Gabriel Consulting Group. "Door de gezamenlijke inspanningen van SWsoft en IBM ontstaan er nieuwe opties voor de consolidatie van database softwareapplicaties op minder servers zonder in te boeten op servicekwaliteit."

Virtualisatieprestaties en -beheer
Met SWsoft Virtuozzo kan een enkel Linux of Windows besturingssysteem dynamisch worden opgedeeld in verschillende, zeer efficiënte en schaalbare virtuele omgevingen. Virtuozzo gebruikt gepatenteerde technologie die een dichtheid van honderden virtuele omgevingen op een enkele fysieke server mogelijk maakt.

In tegenstelling tot virtuele machines en hypervisors komt Virtuozzo tegemoet aan het probleem van data centers waarbij verschillende besturingssystemen ondersteuning, onderhoud en updates vereisen. De unieke architectuur en beheertools maken het tot de ideale oplossing voor het leveren, monitoren en beheren van virtuele serverbronnen.

Over SWsoft
SWsoft is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie. Meer dan 10.000 klanten in ruim 100 landen vertrouwen op de bewezen prestaties en beheermogelijkheden van SWsoft's producten voor het optimaliseren van hun IT-infrastructuur. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.