Ingezonden persbericht


Persbericht

Perscontacten:

Fortinet en ProCurve vormen alliantie in netwerkbeveiliging

Fortinet eerste security partner in het ProCurve Alliance Program

Amersfoort, 17 april 2007 - Fortinet - leverancier van UTM security producten - maakt vandaag bekend dat het de krachten bundelt met ProCurve Networking by HP om veilige netwerken wereldwijd mogelijk te maken. Fortinet is de eerste security partner die toetreedt tot de ProCurve Alliance, een onlangs aangekondigd programma dat erop is gericht klanten veiligheids-, mobiliteits- en convergentieoplossingen te bieden die zijn getest op en gekwalificeerd voor interoperabiliteit met ProCurve producten.

Binnen deze alliantie zal Fortinet het meermalen bekroonde FortiGate(TM) multi-threat security platform uitbreiden naar de ProCurve netwerkomgeving en zal het bedrijf een rol spelen in ProCurve's ProActive Defense strategie om netwerken proactief te beveiligen tegen interne en externe dreigingen. Fortinet zal profiteren van de uitbreiding van de mogelijkheden en bekendheid ten gevolge van de samenwerking met ProCurve. ProCurve is de op een na grootste networking leverancier ter wereld. ProCurve en Fortinet werken al samen aan productcertificering via uitgebreide tests die de interoperabiliteit van de oplossingen moeten waarborgen. "Binnen een steeds complexere dreigingomgeving moeten netwerken op zichzelf veiliger worden," zegt Richard Stiennon, chief marketing officer bij Fortinet. "Het gebruik van Fortinet's ASIC-versnelde security appliances in ProCurve's ProActive Defense Strategy versterkt ProCurve's leiderschap in het verbeteren van de veiligheid van netwerken en het bieden van de keuzemogelijkheden en de flexibiliteit die klanten willen."

Fortinet's toonaangevende multi-threat security appliances bieden de flexibiliteit om een veelheid aan netwerkbeschermingstoepassingen te koppelen aan ProCurve's Network Immunity Manager teneinde een krachtige bescherming mogelijk te maken tegen dreigingen van binnen en buiten het netwerk. ProCurve Network Immunity Manager is een security management applicatie die switch ports over bekabelde en draadloze netwerken monitort op virusaanvallen en die beheerders in staat stelt om beveiligingsprocedures voor detectie en respons in te stellen. FortiGate multi-threat security appliances zijn schaalbare, complete platforms voor netwerk- en content-protectie die acht essentiële security applicaties en services integreren, inclusief antivirus, firewall, VPN, intrusion prevention (IPS), antispam, antispyware, Web filtering en traffic shaping. FortiGate systemen worden automatisch up-to-date gehouden door Fortinet's FortiGuard subscription services die continu voorzien in updates om te helpen tegen de nieuwste virussen, worms, Trojans en andere dreigingen.

"Het beschermen van het bedrijfsnetwerk tegen dreigingen, zoals virusaanvallen, vormt een cruciaal element in het realiseren van een vertrouwde netwerkinfrastructuur," zegt Paul Congdon, chief technology officer van ProCurve Networking by HP. "De combinatie van ProCurve Network Immunity Manager met Fortinet's FortiGate platform past uitstekend in ProCurve's ProActive Defense Security strategie. We zien uit naar een hechte samenwerking."

Over ProCurve
De business unit ProCurve Networking by HP biedt oplossingen voor bedrijfsnetwerken en levert netwerkproducten, -services en -oplossingen voor vaste en draadloze LAN's en WAN's. De basis van ProCurve's business model vormt de Adaptive Networks strategie, waarin netwerken aangepast kunnen worden aan de behoeften van gebruikers, applicaties en organisaties. ProCurve is door onderzoeks- en adviesbureau Gartner Inc. in het 2006 Magic Quadrant Report for Global Campus LANs geplaatst in het 'challenger'-kwadrant. Het is volgens de Dell'Oro Group wereldwijd het tweede netwerkbedrijf gemeten naar zowel het aantal poorten als naar de omzet in de Ethernet switch markt.

Meer informatie over ProCurve-netwerkoplossingen en -producten is te vinden op www.procurve.com.

Over Fortinet (www.fortinet.com) Fortinet is de pionier en marktleidende aanbieder van ASIC-geaccelereerde systemen voor Multi-Threat Security, die door ondernemingen en service providers worden gebruikt om hun beveiliging te verbeteren terwijl ze hun totale operationele kosten verlagen. De oplossingen van Fortinet zijn vanaf de grond opgebouwd om meervoudige beschermingsniveaus te integreren, inclusief firewall, antivirus, intrusion prevention, VPN, spyware prevention en antispam. Dit helpt klanten zich te beschermen tegen zowel meervoudige als blended dreigingen. Dankzij het custom ASIC en unified interface bieden Fortinet-oplossingen geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit die opschaalt van remote office toepassingen naar chassis-gebaseerde oplossingen met geïntegreerd management en reporting. Fortinet-oplossingen hebben wereldwijd meerdere bekroningen gekregen. Bovendien zijn het de enige producten die achtmaal gecertificeerd zijn door de ICSA (firewall, antivirus, IPSec, SSL, IDS, client antivirus detection, cleaning en antispyware). Fortinet is een private onderneming en is gevestigd in Sunnyvale, Californië. # # #

Fortinet is a registered trademark of Fortinet, Inc. Fortinet, FortiGate, FortiOS, FortiAnalyzer, FortiASIC, FortiAnalyzer, FortiCare, FortiManager, FortiWiFi, FortiGuard, FortiClient, and FortiReporter are trademarks of the Fortinet, Inc. in the United States and/or other countries. All other trademarks referred to herein are the property of their respective owners.

Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
theo@loth.nl

Barbara Maigret
Fortinet, Inc.
+44 48987 0552
bmaigret@fortinet.com

Dave Kamp
ProCurve Networking by HP
+1 916 785-3069
dkamp@hp.com