Ingezonden persbericht


PENSKE LOGISTICS BENOEMD TOT TOPLEVERANCIER DOOR EATON

Amsterdam/Roosendaal, 17 april 2007 - Eaton Corporation, fabrikant van uiteenlopende industriële producten, heeft zijn beste leveranciers gehuldigd tijdens de tweede jaarlijkse uitreiking van zijn Supplier Awards. Deze uitreiking vond plaats op 28 maart jl. in het Renaissance Cleveland Hotel in het Amerikaanse Cleveland. Tijdens het evenement werden vijftig bedrijven uitgeroepen tot Premier Suppliers.

Twaalf van deze bedrijven kregen de hoogste onderscheiding van Eaton: de Supplier Excellence Award. Penske Logistics was daar één van en kreeg de onderscheiding voor zijn transportmanagementdiensten in Noord-Amerika en Europa. Penske Logistics ontving de prijs voor zijn tijdige levering, snelle manier van reageren, kostenbesparingen en andere successen.

Richard B. Jacobs, vice-president Supply Chain Management van Eaton: 'Wij hebben duizenden leveranciers overal in de wereld die wij beoordelen op kwaliteit, productiviteit, vernieuwing en technologie. De bedrijven die wij deze prijzen toekennen, blinken uit in deze uiterst belangrijke categorieën."

De winnaars vallen in een van de volgende drie categorieën van leveranciers: direct, indirect of logistieke diensten. Directe leveranciers zijn bedrijven die goederen leveren die rechtstreeks gebruikt worden bij het maken van producten (bijvoorbeeld: lagers, pakkingen, zegels, gietstukken, machinaal bewerkte onderdelen, subassemblages). Indirecte leveranciers bieden materialen en diensten die de productie van kant-en-klare producten of het beheer van de activiteiten van Eaton ondersteunen (bijvoorbeeld: chemicaliën, onderhouds- en reparatiematerialen en -diensten, kantoorbehoeften, verpakkingen). Leveranciers van logistieke diensten verzorgen het vervoer van goederen die binnenkomen van leveranciers en die naar buiten gaan naar klanten.

"Deze leveranciers zijn de allerbesten in onze wereldwijde leverancierbasis", aldus Jacobs. "Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het voortdurende succes van ons bedrijf."

"Wij zijn zeer vereerd met deze prijs en wij bedanken Eaton voor hun waardering voor onze bijdrage aan het laten excelleren van hun supply-chain wereldwijd", aldus Vince Hartnett, President van Penske Logistics. "Deze prijs is een prestatie van onze medewerkers overal ter wereld, in nauwe samenwerking met het Eaton-team. Het is een bewijs van hun 'dedication to excellence' bij het ontwerpen van oplossingen en het tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten."

Over Eaton Corporation
Eaton Corporation is een fabrikant van uiteenlopende industriële producten met een omzet van $12,4 miljard in 2006. Eaton is een wereldleider op verschillende gebieden: elektrische systemen en componenten voor de kwaliteit, verdeling en controle,van energie, hydraulische apparatuur en diensten voor industriële, mobiele en luchtvaartsystemen, intelligente systemen voor vrachtwagen-aandrijfinstallaties die de veiligheid verbeteren en brandstof besparen, en luchtbeheersystemen voor automotoren, oplossingen voor aandrijfsystemen en gespecialiseerde bediening voor performance, brandstofbesparing en veiligheid. Eaton heeft 60.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 125 landen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.eaton.com.

Over Penske Logistics
Penske Logistics is een 100%-dochteronderneming van Penske Truck Leasing, een joint venture van Penske Corporation en General Electric. Penske Logistics biedt leidende ondernemingen op het gebied van industriële en consumentengoederen wereldwijd diensten in de sector supply-chainmanagement en logistiek. Penske heeft kantoren en is actief in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Penske levert waarde door het ontwerpen, plannen en uitvoeren van activiteiten op het gebied van vervoer, opslag, internationale expeditie en transportbeheer. Meer over Penske Logistics en de diensten die het aanbiedt, vindt u op www.PenskeLogistics.com.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Penske:
Flip Dötsch +31.20.543.7600
fdotsch@porternovelli.nl

Eaton:
Kelly Jasko + 1 216.523.5304
KellyMJasko@Eaton.com

###