Gemeente Montfoort


P e r s b e r i c h t

Montfoort, 17 april 2007

College verrast door uitspraak Raad van State

Geen gevaar voor Brede School Linschoten

Het college van burgemeester en wethouders is verrast door de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Voorvliet, waar ook de Brede School in Linschoten zal worden gebouwd.

Gevolgen Brede School
De Raad van State heeft goedkeuring onthouden aan de bestemming voor het deel van de Brede School. Dit in verband met de directe mogelijkheid van de bouw van appartementen. Het is de bedoeling van de raad om één Brede School te realiseren, met in de toekomst de mogelijkheid appartementen in de Brede School te realiseren.

Voor dit deel moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Met een artikel 19 lid 2-procedure op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), kan vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan medewerking worden verleend aan het bouwplan. De huidige planning loopt geen vertraging op. Het streven is eind 2008 de Brede School in Linschoten te openen.

Gevolgen Voorvliet
De Raad van State heeft tevens het goedkeuringsbesluit van het bestemmingsplan Voorvliet van Gedeputeerde Staten vernietigd. Dit betekent dat Gedeputeerde Staten met inachtneming van de uitspraak een nieuw besluit gaat nemen. De Raad van State heeft met name moeite met het deel van het plan achter de Middenwetering waar de wateropgave plaats kan vinden. Hierover gaat het college met betrokkenen in gesprek.

Wethouder Bert Hummel (Ruimtelijke Ordening): "Als college vinden we het jammer dat het plan nu nog niet definitief is. De meeste bezwaren van de omwonenden zijn weerlegd, zoals de hoogte van de bebouwing, de parkeeropgave en het ecologisch onderzoek. Voorvliet gaat door, dus de Brede School in Linschoten loopt geen gevaar. Ons uitgangspunt is het huidige bestemmingsplan en daarmee de projecten uit te voeren."

Maandag 23 april a.s. wordt de raad geïnformeerd over de gang van zaken.

De gemeente gaat op korte termijn in gesprek met de provincie over het gevolg van de uitspraak van de Raad van State.


Noot voor de redactie/