Tweede Kamer der Staten Generaal

ERIC BARTELSMAN NIEUW LID VAN DE RAAD VAN ECONOMISCH ADVISEURS (REA)

De Tweede Kamer heeft op dinsdag 17 april ingestemd met de benoeming van prof.dr. Eric Bartelsman tot lid van de Raad van Economisch Adviseurs (REA). Hij zal de positie opvullen die prof.dr. Willem Buiter heeft achtergelaten.

Eric Bartelsman (1960) is hoogleraar Economie aan de Vrije Universiteit. Hij studeerde economie aan het Massachusetts Institute of Technology en promoveerde aan Columbia University in New York. Hij is werkzaam geweest als econoom bij de Federal Reserve Board in Washington, als wetenschappelijk adviseur bij het CPB en als hoofd Economisch Onderzoek bij het Ministerie van Economische Zaken. Zijn onderzoek richt zich op de bronnen van productiviteitsgroei, zowel op micro- als op macro-economisch niveau.

De REA bestaat uit de volgende leden:
? Prof. dr. C.G. Koedijk, voorzitter REA; Erasmus Universiteit Rotterdam, hoogleraar aan de Rotterdam School of Management; ? Prof.dr. E.J. Bartelsman, hoogleraar Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
? Prof. dr. S.C.W. Eijffinger, Universiteit van Tilburg, hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen; en Erasmus Universiteit Rotterdam, hoogleraar aan de Rotterdam School of Management; ? Prof. dr. J. Hartog, Universiteit van Amsterdam, hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde;
? Prof. dr. A. van Witteloostuijn, Universiteit van Antwerpen hoogleraar aan de faculteit der Toegepaste Economische Wetenschappen; ? Dr. H.P. van Dalen, secretaris REA, Erasmus Universiteit Rotterdam, instituut Sociaal Economisch Onderzoek Rotterdam, SEOR en NIDI, Den Haag.